Граждани настояват Орешарски да уволнява кадри на ГЕРБ

Булфото
share

Да се отмени законът за забраната на тютюнопушенето в закрити помещения е обсъдил премиерът Пламен Орешарски на продължила два часа среща с протестиращи и неправителствени организации, информира 24 часа.

"Сегашното положение води до фалит на малките заведения, а така или иначе навсякъде забраната се нарушава с така наречените „гръцки пепелници", заяви след консултациите Спас Колев от Движение "Свободни, можещи, силни". "Ключови държавни агенции все още се ръководят от хора на ГЕРБ, които продължават да безчинстват и да финансират олигархични антиправителствени протести", заяви друг член на контактната група Ангел Гатев.

Гражданите са настояли пред премиера да освободи директорите на изпълнителните агенции по лекарствата, храните, туризма и някои енергийни дружества. Кадри на Бойко Борисов имало и на ръководни позиции в БДЖ и в Агенцията по бежанците. Обществени съвети към областните управители и към банките и отмяна на закона за фалит на физическите лица, поискали гражданите от Орешарски. Комасация (уедряване) на земите и създаване на нов тип кооперативни стопанства предложили още от организациите.

Водещи новини

Още новини