ГЕРБ внесоха вот на недоверие към правителството

Булфото
share

Голи лозунги и голи обещания предлагат от БСП. Всички от парламентарната група на ГЕРБ подписаха вота на недоверие.

Очакваме да бъдем подкрепени от всички в народното събрание, защото вотът е и професионален, не само политически. Това каза в кулоарите на парламента депутатът Лиляна Павлова преди дебата на вота за недоверие към правителството на Пламен Орешарски, който беше внесен от партия ГЕРБ днес.

Тя изрази надежда, че този вот ще мине успешно и правителството ще си тръгне. Вотът на недоверие е заради политиката в сектор инвестиционно планиране.

Частични вотове на недоверие ще бъдат внасяни през най-кратки периоди от време, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. „Дълго обсъждахме какъв да е вотът. Стигнахме до решението да бъде по определена политика – въобще няма политика в това министерство. Не знам дали същото не може да се каже и за цялото правителство. Проблемът е, че няма политики, но това е най-абсурдният сектор. Колебаехме се дали да бъде по цялостната политика, каквато няма, но все пак факт е, че сме внесли частичен вот. Такива ще бъдат внасяни през най-кратки периоди от време, ако не ни освободят от този ангажимент, като правителството си подаде оставката”, посочи Главчев.

„Надяваме се, да не внасяме много такива вотове. Внесохме в определена политика. Предстои да продължаваме с този начин на внасяне на вотове”, добави той.

Представянето на Пламен Орешарски за първите 100 дни на управление и дебатите на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ можете да гледата не живо тук.

Водещи новини

Още новини