Бойко Борисов: Лютви Местан е изнервен

share

В тази декларация пише "Харесвате ли слънчевото време?" и "Обичате ли лятото?". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента приетата в пленарна зала декларация за националните приоритети, предаде репортер на Novini.bg. ГЕРБ не участваха в гласуването. Декларацията бе внесена от лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители.

"Най-малко този парламент може да предлага такава декларация, защото е нелегитимен и вътре партиите не знаят кой кого управлява. Затова ние не гласувахме въобще. Всички тези позиции в декларацията трябва да са залегнали във всяка една европейска партия", добави Борисов. Той каза, че декларацията му напомня комунистически манифест.

Бойко Борисов коментира и интервюто на лидера на ДПС Лютви Местан от тази сутрин, в което той призова лидера на ГЕРБ да каже дали се е срещал с шефа на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. "Видно е, че г-н Местан е изнервен, тъй като той участва в няколко интервюта, които го дискредитираха. Аз познавам Цветан Василев, никога не съм отричал и съм се срещал многократно с него. Ние заварихме държавните пари в КТБ, но впоследствие ги намалихме с 300 млн. лв. Молил съм се на Цветан Василев да става спонсор на мотокроса, на футбола, дори за Гигинския манастир. Срещал съм се с всички банкери и представители на бизнеса, с всеки, който има инвестиционни интереси. Това е практика на всеки европейски премиер. По този повод си спомням как Лютви Местан една сутрин беше тръгнал за среща с Георги Първанов, но дойде в моята къща погрешка. Това беше след първия тур на местните избори през 2011 г. Местан се луташе между моята къща и къщата на тогавашния президент Георги Първанов. Носеше една папка и аз поисках да я видя. Вътре бяха резултатите от изборите, подчертани в смесените райони. По принцип знаем, че президентът трябва да е надпартиен", заяви Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ ще бъде по-силна опозиция след искания вот на недоверие, Бойко Борисов каза, че се надява да получи подкрепа, защото по думите му в Министерството на инвестиционното проектиране нищо не е направено, а са изхарчени "маса пари".

Водещи новини

Още новини