Мая Манолова: ГЕРБ принизява до собственото си ниво на арогантност

share

Тежката артилерия на ГЕРБ може да принизи всичко на собственото си ниско ниво на арогантност. Дочакахме да чуем от тези, които оставиха майките на студа поучение какво трябва да съдържат новите изборни правила. Хора, които не могат да прочетат два реда, да държат дитирамби от трибуната на народното събрание.

Това каза депутатът от БСП Мая Манолова към депутатите от ГЕРБ Цвета Караянчева и Десислава Атанасова при обсъждането на Декларацията за актуалните национални задачи и приоритетите на Народното събрание. "Излагате се, когато става дума за българските граждани. Това е подигравка заради вашето бездарно, арогантно и некомпетентно поведение.

Няма да говоря дълго, а ще си послужа с народна мъдрост: Те не го искат в селото, той търси поповата къща. Това отговори Цвета Караянчева и благодари на вниманието.

Този манифест е написан в стил „Петилетката предсрочно”. Подобни лозунги стояха на фасадата на ТКЗС-ата. От тази декларация няма смисъл. Тя ще бъде използвана за параван на едно нестабилно, нежелано и омерзено правителство. Народното събрание ще сменя памперсите на правителството, ще бъде щит срещу това, което искат хората”, заяви по-рано при дебатите Караянчева.

Къде е икономическият растеж? Или той ще се състои само в рестартиране на проекта АЕЦ „Белене”. Ние народните представители от ГЕРБ с вдигната глава ще обясняваме на хората, които правим, защото не ги излъгахме. Колеги от смесените региони, какво ще обясните вие?”, коментира тя. „БСП премахва принципа за уседналост под натиска на ДПС, връща се знак на бюлетините, за да се върне изборното брокерство”, заяви депутатът.

Изказването на Караянчева предизвика бурни реакции в пленарната зала. „Не ви се карам, г-н Кутев. Ще дойде време и да ви се карам”, заяви Караянчева като се обърна към депутата от Коалиция за България. „Спрете празнодумието, проявете мъжество и хайде да се явим на избори. Всичко, което правите, е като в народната поговорка „Цървули няма, гайда иска”, каза още Цвета Караянчева.

Парламентарната група на ГЕРБ е внесла в 42-то НС точно тези четири законопроекта от сектора за сигурност. Вие сега върнахте полицейщината в пълния й обем. Няма да подкрепим тази декларация, защото това са само празни приказки. Това каза Цветан Цвеатанов и добави, че за популизъм ГЕРБ няма да дадат подкрепата си, а само за разумна политика.

Водещи новини

Още новини