Цветанов: В четвъртък внасяме вот на недоверие към кабинета "Орешарски" (видео)

share

На вчерашното заседание на Изпълнителната комисия взехме решение да внесем вот на недоверие за цялостната политика на кабинета "Орешарски". Вотът най-вероятно ще бъде внесен в четвъртък. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Правителството няма никаква визия за управлението на страната", добави той. Бившият вицепремиер отново отрече обвиненията в незаконно подслушване. Той посочи, че отцепниците от ГЕРБ, включително и Мирослав Найденов, може би имат някакъв личен или "неудовлетворен икономически интерес", за да продължават с твърденията, че Цветанов е "мачкал" неудобните за него съпартийци  и ги е подслушвал.

"Не съм бил приятел, нито пък съм имал някакви икономически отношения с Делян Пеевски. В икономическото си израстване той може би е свикнал да държи всички около него в подчинение, затова така говори и от парламентарната трибуна", каза зам.-председателят на ГЕРБ в отговор на въпрос за думите на Пеевски към Цветанов от парламентарната трибуна, че "скоро ще си има сериозни проблеми с правосъдието". "Така и стана, след това имах сериозни проблеми", посочи бившият вътрешен министър.

Той заяви, че Искра Фидосова е напуснала ГЕРБ по свое лично решение. Цветанов отрече да стои зад инициалите "Ц. Ц." в тефтерчето на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. "Със Златанов съм се виждал всичко на всичко три пъти. Нямам никакви взаимотношения с него. Не сме му възлагали никакви задачи. Това, което се случи с това тефтерче, е недопустимо"

По думите на Цветан Цветанов твърденията за борба в партията между него и Бойко Борисов са несъстоятелни. "Бяха насочени много усилия за моето дискредириране. Аз винаги съм бил принципен човек и съм наричал нещата с истинските им имена, включително и в ГЕРБ. Може би затова напусналите партията са недоволни от нещо. А обвиненията в незаконно подслушване са част от политическия сценарий, осъществен преди изборите", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини