Орешарски: Бюджет 2014 ще бъде внесен в срок

Булфото
share

Водим разговори за Бюджет 2014 г. В края на този месец и през целия следващ ще бъде истинското обсъждане на бюджета. Това каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски, предаде репортер на Novini.bg. Той и финансовият министър Петър Чобанов присъстваха на откриването на новата академична година в Университета за национално и световно стопанство.

"Бюджетът ще бъде внесен в срок. Преценяваме в кои сфери да бъдат отделени повече средства", добави министър-председателят, като уточни, че срокът за проект на новия бюджет е до края на месец октомври.

По отношение на минималната работна заплата Пламен Орешарски коментира, че въпросът не е толкова финансов, колкото има и други фактори, като например конкурентоспособността в сложната икономическа обстановка. "Говорили сме със синдикалните партньори и работодателите за индексацията на минималната работна заплата. Разчитам те да намерят верния път и това, което се споразумеят, ще е решението", отбеляза премиерът.

Петър Чобанов също каза, че не може да прогнозира с колко точно ще бъде увеличена минималната заплата, тъй като по думите му това е диалог, който трябва да бъде воден в Националния съвет за тристранно сътрудничество, и той не иска да предрешава този диалог.

Водещи новини

Още новини