Адемов: Ще обсъждаме минималната работна заплата на други заседания

  • 10 септември 2013 13:01

  • 1443
  • 3
Адемов: Ще обсъждаме минималната работна заплата на други заседания
©

Социалните партньори одобряват идеите, заложени в проектозакона за изменение и допълнение на Кодекса на труда.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва след днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/. Той отбеляза, че са отправени сериозни бележки, по начина, по който се предлагат промените в чл. 163 и чл. 164 в КТ, визиращи новия вид отпуск за социална адаптация и отглеждане на дете при осиновяване. Забележките са във връзка с това защо точно до петгодишна възраст на детето се предлага този отпуск, след като осиновяването е възможно до 18-годишната възраст. Друга забележка е фактическата обстановка, на базата на която се предлага действащият отпуск за бременност, раждане и отглеждане на дете, свързано с навършване на 2 години на детето. Не е ясно и защо самотен осиновител няма право на такъв отпуск, отбеляза министър Адемов.

По думите му в предлаганите промени няма визиран осигурителен риск, което поражда съмнения за законовите основания за изплащане на този вид обезщетения. Но всички тези въпроси са в рубриката "решими" между първо и второ четене на проектозакона, смята министърът. Попитан за минималната работна заплата, той каза, че този въпрос не е включен в дневния ред на днешното заседание на НСТС и предстои да бъде разгледан на следващото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1443 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бадем Асанов

2013.09.10 | 22:27

3
За какво вдигате непрекъснато тая пиклива минимална работна заплата, да плащаме по-високи социални и здравни осигуровки ли, за което и нищо не получаваме? Или да се отчетем, че сме пред Латвия? Не ви интересува за колко се работи реално, интересуват ви само вашите олигарси!
ЖАЛКО ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!!

2013.09.10 | 15:55

2
ЕТО. ТОЗИ Е МИНИСТЪР БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЕДЕРАСИТЕ сер-гей И болен!

2013.09.10 | 14:24

1
Акъде е дрисльото любо ангелов?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини