ГЕРБ: Никога правителството на ГЕРБ не е било зависимо от „Атака”

share

Никога, по нито едно време, правителството на ГЕРБ не е било зависимо от гласовете на „Атака”, независимо какво е било поведението на тази партия. Това заяви на пресконференция евродепутатът от ГЕРБ и председател на българската делегация в групата на Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Ковачев.

По думите на Ковачев обаче – „в момента ситуацията е напълно различна, тъй като сегашното правителство зависи абсолютно и единствено от парламентарното поведение на „Атака””.

„Не може да се прави паралел между „преди” и „сега”, макар и постоянните лъжи и наглите нападения на представители на бившата комунистическа партия”, подчерта още Ковачев и обясни, че всеки може сам да види това като влезе в страницата на Народното събрание и проследи дали правителството на ГЕРБ през 2009 година е било избрано само благодарение на гласовете на политическа партия „Атака”, както и дали всички важни гласувания като бюджет и т.н са били възможни отново с подкрепата на депутати от „Атака”.

Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова също заяви, че ГЕРБ никога не е зависел само от гласовете на „Атака” и никога цялостното поведение на партията не е било формирано с гласовете на „Атака”.

„Това, което ни различава от сегашното правителство, е, че ние винаги сме дистанцирали от ксенофобските изказвания от трибуната на Народното събрание, което не виждаме в 42-вото Народно събрание”, коментира още Панайотова.

Водещи новини

Още новини