СДС: Най-важното е да има машинно гласуване на изборите

share

Най-важното е да има машинно гласуване на изборите. Това заяви в Плевен лидерът на СДС Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

Според него постигнатите досега промени в проекта за Изборния кодекс са плод и на исканията на СДС, и на протестите. Лукарски смята, че трябва да има избор на депутати и на пропорционален, и на мажоритарен принцип, които според него са еднакво важни. Не разбрах обаче как ще се реши проблемът с "мъртвите души", добави той.

Лидерът на СДС смята, че за гражданското общество в България е важно колкото може по-бързо да се състоят предсрочни парламентарни избори. Дали десните партии ще сме готови за тях е много важно - ние трябва да се подготвим, ако искаме да се представим достойно, коментира той.

На журналистически въпрос председателят на синята партия отговори, че "печатницата на БНБ показва някаква сигурност и е хубаво да се печатат бюлетините на едно място", но добави: "да не забравяме, че назначението на управителя на БНБ е политическо и биха могли да се правят и някакви спекулации".

Лидерът на СДС бе в Плевен, за да представи Емил Михайлов като кандидат на СДС за частичните местни избори за кмет на община Белене. Той е подкрепен от други политически сили в Реформаторския блок като "Движение България на гражданите" и ДСБ, допълни Лукарски.

Водещи новини

Още новини