Шопов: България е магарето, а ЕС държи моркова

share

В залата започва да настава реализъм. Аз го наричам еврореализъм. Само преди 6-7 години, когато влизахме в Европейския съюз свириха фанфари и се очакваше милиарди да потекат към България. Това не се случи.

Това каза от парламентарната трибуна Павел Шопов от "Атака" по повод днешните дебати за договарянето на евросредства за програмния период 2014-2020 година. Ние предупреждавахме още тогава, че нещата няма да стоят така, както ни ги представят. Казвахме, че парите по еврофондовете ще са нищожни за България, която е една от най-бедната страни в Европа, каза още Шопов. Върху нашите съседи, които са обхванати от криза наистина се излива златен дъжд и то от милиарди евро. У нас бивши и сегашни управляващи се замерват с обвинения, кой бил виновен за малкото пари, допълни националистът.

Ние се чудим как да усвоим нищожните един милиард, който ни е като подаяние от ЕС. България влиза в ролята на магарето, а Европейския съюз държи моркова отпред, даде пример Шопов. Ако отворим реакторите на АЕЦ "Козлодуй" ще получаваме много повече от един милиард и няма да се чудим сега, този нещастен милиард дали да го дадем за образование или наука, за здравеопазване и тн. България в момента е в ролята на най-бедния и презрян роднина. Трябва да сложим край на колониалното робство, завърши Шопов.

Водещи новини

Още новини