Мая Манолова: Плащат по 100 лв. на семейство на протестите

share

В случаите в които има подкрепа на протестите от страната, това са хора организирани от ГЕРБ Дупница, те са платени, заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова на въпрос има ли скрити интереси в новия Изборен кодекс. Много хора се хвалиха, че по този начин са си обезпечили лятната почивка.

Тарифата на протестите е 30 лева за пенсионер, 50 на работещи граждани и по 100 лева на семейства с деца. Има доказателства, има свидетелства и по медиите се отразява, поясни още тя.

В контрапротестите имаше помощ от структурите на БСП, но ние не сме го крили. БСП е помогнала в организацията на тези протести. Защо тези, които имат парламентарно мнозинство да имат основание за подкрепа, а ние не, коментира Манолова протестите. Ние никога не сме използвали зависимости, както и БСП не е плащало на протестиращи, коментира тя и дори се подписа под думите си.

Защо да има кауза "оставка на правителството", а да няма "подкрепа на правителството"?, попита Мая Манолова.

Ако ще се успокоите и престанете да питате кой предложи Делян Пеевски, приемете, че аз го предложих и спрете да питате. политическата отговорност за това вече беше поета, мисля че трябва да се приключи темата. Според вас след всяка грешка трябва да има оставка - така ли, не мисля, че е правилно - заяви зам.-председателят на парламента.

"Според мен трябва да се опитаме и това е предизвикателство пред мен да убедя хората, че трябва да се предотвратят манипулациите по време на избори. За да не се случва повече "Костинброд" ще има точна информация, уникален номер и т.н. Разпознаваемите лица в българската политика трябва да ги има в листите, защото ако избирателите не познават кандидатите те няма да ги изберат", обясни Манолова.

Надявам се да бъде възприето машинното гласуване, то ще помогне и при преброяването на бюлетините. Ние залагаме на промени, които да осигурят една равнопоставеност на всички партии. Така и повече партии ще могат да се възползват от държавната субсидия за партиите, добави още тя.

Това е първото правителство, което наистина работи, работи в интерес на хората, обяви още Манолова.

Водещи новини

Още новини