Цветанов: Изчакваме удобния момент, за да поискаме вот на недоверие

share

Вотът на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски продължава да стои на дневен ред. Просто изчакваме удобния момент.

Това заяви в кулоарите на парламента Цветан Цветанов, предаде репортер на Novini.bg. Не сме отказали от идеята да искаме вот на недоверие към кабинета. Чакаме правилния момент и във всеки един ден може да поискаме такъв вот. В момента обсъждаме идеята да се включим към инициативата на протестиращите и националната подписка за сваляне на правителството на тройната коалиция, каза още Цветанов.

Бившият вътрешен министър коментира и учредяването на новата партия БАСТА от страна на Мирослав Найденов. Живеем в демократична държава. Всеки може да си направи партия. Баста няма да разцепи ГЕРБ. Към момента няма подадени заявлления за напускане на парламентарната група на ГЕРБ от нито един депутат, категоричен беше Цветанов.

Той разясни, защо с Бойко Борисов няма да вземат участие в парламентарните комисии. Двамата сме много натоварени и ангажирани с партийни дела и работа по местните структури и организации. Утре например ще пътувам за Гърмен. Иначе вече имаме членове на парламентарните комисии, защото искаме да бъдем коректив на управлението на тройната коалиция. Наши депутати няма да стават председатели на комисии, защото форматът на този парламент не ни удовлетворява. Не искаме да търсим легитимацията на сегашния парламент., каза още Цветанов. 

Водещи новини

Още новини