Мирослав Найденов: Уплаших се за живота си, след като експертът срещу Цветанов загина

share

Някои загадъчни обстоятелства около смъртта на експерта по делото срещу Цветан Цветанов ме кара да се притеснявам за живота си, каза Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието в правителството на Бойко Борисов в утрешния блок на Нова телевизия.

„Аз отказах да бъда защита, искам да си остана аз, не да си сменям самоличността“, поясни той. "Сделка с прокуратурата се сключва тогава когато някой се чувства виновен и има притеснения. Аз не се чувствам така и нямам основания да търся сделки. Сигурен съм, че в края на този процес истината ще излезе наяве", заяви Найденов.

"Срещу мен има обвинение по дело срещу донос за упражняване на натиск за връщане на ДДС. Тази ситуация, в която се намирам за мен е изключително тежка".

Мирослав Найденов каза още, че учредителния конгрес на новата партия БАСТА ще бъде на 22 септември. „Рано или късно някои от депутатите на ГЕРБ ще се присъединят към нас. Те се страхуват от определени репресии“.

"Аз попитах бившият главен прокурор Кокинов кой поръча този компромат срещу мен и той ми отговори Цветанов", обяви Мирослав Найденов.

"Ние смятаме, че това управление не помага на България и това показват и хората на улицата. Едни и същи хора са в парламента, няма промяна на статуквото, коментира още Найденов по повод протестите и ситуацията в България".

Според бившия земеделски министър, партията ни няма все още регистрация и затова няма ясно формулирани идеи, но ние сме против това управление. „При нас ще има нови лица на млади хора. Нашата цел е категорично влизане и участие в следващия парламент, но това зависи от избирателите“.

Мирослав Найденов заяви, че с ГЕРБ ги свързват много повече неща, отколкото ги разделят. „Това ще бъде дясноцентристка формация. Имали сме разговори с ВМРО и „Модерна България“, заяви още той.

Водещи новини

Още новини