ГЕРБ: Протестът не е кобила, за да бъде яхнат

share

Каквито и да са претенциите на протестиращите, на властта трябва да се даде определен шанс, за да може да се оцени направеното за 100-те дни. Трябва да има нормализация на политическия живот у нас. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

"Докога ще продължаваме така? Това трябва да каже лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, защото той стои в основата на протеста. Докато те не започнат да се държат като нормална политическа партия, несигурността в страната ще продължава. ГЕРБ трябва да приемат, че не са на власт, има законно избрано правителство", добави Мерджанов.

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че "може да бъде яхната кобила, вятърът не може да бъде яхнат", визирайки твърдения и публикации, че бившите управляващи се опитват да яхнат протеста. "Протестът е многолик. Не бива да му лепим етикети. Във всички искания на гражданите обаче има едно общо кратно - за оставка на кабинета. Ние не можем да забраним на симпатизантите си да участват в протеста. Те имат същите права като всички останали граждани. Добрият политик не бива да се впечатлява от гнева на хората, а трябва да търси дълбочината му", добави Дончев.

По думите на Йордан Цонев от ДПС нищо различно не се е случило вчера. "От първия ден на протеста казваме, че той има различен състав и структура. Вътре има различни групи, различно мотивирани хора. Какво искат хората - оставка. Оставка обаче не е искане, това е ултиматум. Ултиматуми няма да приемем. Имаше избори, конституционно беше избран кабинет и той има право да работи", добави той. Цонев каза, че в началото на протеста от ДПС са възпирали своите симпатизанти да идват в София.

Водещи новини

Още новини