Местан: Конфликтът днес не е между протестиращи и управляващи

  • 04 септември 2013 10:23

  • 3072
  • 10
Местан: Конфликтът днес не е между протестиращи и управляващи
©

Стартът на първата есенна сесия на 42-то Народно събрание се разполага в контекста на една ужасна хуманитарна катастрофа, която изживява Сирия заради режима на Башар Асад. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Международната общност и България не могат да останат безучастни. Призоваваме правителството да изготви една активна позиция за предотвратяване на по-нататъшната трагедия", добави той.

"Ако трябва да се върнем в България, трябва да кажем, че есенната сесия е натоварена със сгъстени очаквания. Понеже българското общество е поляризирано, такива са и очакванията - от предсрочни избори, до провеждане на реформи. Не може обаче протестите да се използват за нереализирани партийни мераци. Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система като цяло. Тежка заблуда е да мислите, че конфликтът днес е между протестиращите и управляващи. Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система като цяло. Въпрос на политическа отговорност е ние да не съучастваме в процеса на делегитимирането на партийната, политическата система в България, защото нищо по-добро не е измислено. Отношението към протестите са мерило за политическа зрялост. Неприемливо е отричането на протеста. Също така, обаче, няма как да приемем всеки протест като основание за дестабилизиране на институциите, като основание за оставка. За ПГ на ДПС няма съмнение, че животът на кабинета на Пламен Орешарски ще се определя от това кой протестира по-силно. Животът на кабинета зависи от социалната му активност”, каза Местан.

"Един от силните акценти на протестите е монополите. Има ли наивник, който да твърди, че монополите са паднали от Марс или са продуцирани от Орешарски за един ден? 2% от фирмите усвояваха над 90% от всички средства и от оперативните програми, и по линия на обществените поръчки. Ето това е механизмът за продуциране на монополите”, заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и добави: „Ние имаме ясен ангажимент да водим ясна антимонополна политика”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3072 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.09.05 | 09:54

8
Като гледам и чета... Не, ГЕРБ НЕ ЯХАТ ПРОТЕСТА. Не, те на са организирали автобуси. Не, те не обясняват, че няма "протестиращите" да щурмуват... Пък и алкохола не прощава на никого дори на преЦъфналата Цецка от преЦъфналия ГЕРБ! ` баси простотията!!!
Hahah

2013.09.06 | 04:07

10
Комуниста дойде да дриска хахаха
Те това е

2013.09.06 | 04:07

9
Конфликт няма, просто Боко иска още да папа, ама вече- йок!

2013.09.05 | 08:38

7
Другарю Местан, та вашият лидер е част от олигархията, така че не лъжете хората с мазните си изказвания, зад които личи ехидното ви поведение спрямо европейското развитие на България. Българските мюсюлмани трябва да знаят, че за възродителния процес имате принос вие и лидера ви.
Do mestan

2013.09.05 | 08:38

6
Защо не отидохте със гейнишев на Шипка местанчо ??? Каква ли реч щяхте да излеете ???

2013.09.05 | 08:38

5
МЕСТАН ОБАЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН ЗА НЕРЕАЛИЗИРАНИ МЕРАЦИ И ГО ИЗПОЛЗВАТ. ДПС Е ПАТЕРИЦА НА АТАКА.
ОБИЧАМ РОДИНАТА-МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА!

2013.09.05 | 08:37

4
Кой си ти, че да ковеш закони в страна, била ПОД ТУРСКО РОБСТВО 500 години? Кой си ти че да определяш бъдещето ми и това на децата ми? Това че комунистите си делят държавата с вас , не ви дава право да да ме управлявате -ОСТАВКА!

2013.09.05 | 08:37

3
МЕСТАН Е БИТА КАРТА! ТУРЦИЯ НЕ ГО ПОДКРЕПЯ, ТАКА ЧЕ ДА ХОДИ ДА СЕ ПЕРЕ НА РЕКАТА!

2013.09.05 | 08:37

2
ОСТАВКА! Изобщо не е демокрация да си мислиш, че знаеш от какво зависи живота на правителството. Точно Местан каза, че избори щяло да има, когато има алтернатива?!?! И този човек чете лекция за демокрацията?!

2013.09.04 | 15:51

1
Че те тия хора ли са??? Чуват се само животински звуци и някакво ръмжене!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини