Сергей Станишев: Няма да се поддадем на рекет

share

Сергей Станишев: Всички казват, че искат промяна, въпросът е каква. Ние заварихме държавата разградена като начин на функциониране на държавата. Начина на управлението на ГЕРБ е чрез рекет, страх, позьорство. Държавата все още остава срасната с една партия, която употребява държавните институции в частен интерес.

"Ние заедно с правителството на Пламен Орешарски искаме промяна на това статукво. Много хора, които протестират днес искат запазване на статуквото. Те затрудняват нормалната работа на парламента. Протестът не е мирен, след като държи свободни граждани като заложници", заяви Сергей Станишев от трибуната на Народното събрание.

Според социалистите, целта на протестите е да се превърне правителството в служебно правителство, с което да се попречи на реализирането на дълбоки реформи във всички сфери.

"Ние предлагаме на всички парламентарни групи да определим важните приоритети за хората и сме готови за диалог, за да търсим консенсусни решения. Няма да се поддадем на рекет", завърши лидерът на БСП Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини