НФСБ: Не бихме се съюзили с клиентелистката "Атака"

share

На присъединяването на "Средна европейска класа" към нас трябва да се погледне като на идейна подкрепа. Не трябва да се търсят никакви политически сметки. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на "Национален фронт за обединение на България" (НФСБ) Валери Симеонов.

"Както беше и при присъединяването на ГОРД, се цели защита на интересите на българския народ. Не търсим механично преливане на гласовете на избирателите на тези формации", обясни Симеонов. Той уточни, че "Средна европейска класа" е регистрирана в Бургас и е представена по-скоро на общинско, отколкото на национално ниво.

В отговор на въпрос за евентуален съюз с "Атака" или ГЕРБ Симеонов заяви: "Не бихме приели съюз с т. нар. националистическа, а всъщност клиентелистка партия, наречена "Атака". Тази партия вече не се припокрива с нашите идеи. Те многократно измениха на обещанията и принципите си. Нямаме връзка и с ГЕРБ. За симпатиите на Бойко Борисов към нас можете да питате него". Той посочи, че НФСБ продължава да настоява за касиране на предсрочните парламентарни избори от 12 май т. г.

Водещи новини

Още новини