Корнелия Нинова: Правителство ще си свърши работата въпреки натиска

share

Корнелия Нинова се обърна задочно от парламентарната трибуна към президента Росен Плевнелиев и заяви, че с ветото му дори върху текстове, които не касаят социалната сфера, той блокира влизането в сила на закона и социалните плащания. 

Според социалистката, Росен Плевнелиев е трябвало да присъства в пленарна зала.

„Намалението на приходите се налага по няколко причини. Служебното правителство, назначено от президента, намали растежа на 1%. В предвидените 1.8 млрд. лв. повече приходи за 2013 г. за първата половина на годината са събрани 379 млн. лв. Само несъбраното ДДС между февруари и май, когато управляваше служебното правителство, е 70%. Е как правителство на два месеца работа да навакса всичко това и да не предприеме корекции в бюджета?”, коментира Нинова.

Разходите са ясно разписани - 160 млн. лв. за бизнеса, 40 млн. лв. за социални мерки, 86 млн. лв. за енергийни помощи, подчерта Нинова.

Червената депутатка припомни, че при актуализацията на бюджета през 2010 г. Росен Плевнелиев като министър тогава посочва, че изготвените оценки за очакваното изпълнение на приходите очертават сериозно изоставане в събиране на приходите. "През 2010 г. може, сега не", коментира Нинова.

"Това правителство ще си свърши работата, въпреки натиска", каза още Корнелия Нинова.

Водещи новини

Още новини