Депутат от ДПС избил стъклата на автобуса с полицейски щит

share

Депутат от ДПС е избил стъклата на прозорците на знаковия бял автобус, с който народни представители се опитаха да излязат от НС в 40-ия ден от протестите в София. Това разказа пред БТВ депутатът от БСП Антон Кутев.

Той разказа, че в автобуса е имало няколко полицейски щита, с които депутатите са се пазели от хвърлените павета. Първото стъкло, което се счупи бе над главата ми, преди задната врата. За да падне това стъкло трябваше да го ударят три-четири камъка, тъй като той е многопластов. Това прави невъзможно избиването отвътре на прозореца с щита. Кутев обясни падането на стъкла извън автобуса със защитна реакция. Когато се удари с камък, нормално е щита да се върне навън, каза социалистът.

Тези камъни бяха хвърлени от хора, които искаха да убиват. Този, който го е хвърлил го е подбрал специално, заяви Кутев. Да се говори, че депутати са избили стъклата сами е вредно и за протестиращите, твърди Кутев. Той каза, че няма отговор на въпроса каква е причината белият автобус да тръгне право към мястото, където са се струпали най-много хора. Сценката с автобуса беше абсолютен провал на полицията, дали е опит за саботаж, не мога да отговоря, заяви Кутев. Допреди тази ситуация Цветлин Йовчев действаше разумно, тъй като полицията беше достатъчно мека, добави социалистът. Той разкри, че сред социалистите е имало хора, които са обвинявали полицията, че е прекалено либерална, заради 20-те души с велосипеди, които блокират Орлов мост.

Насилието е недопустимо независимо дали става въпрос за полицейско или друго насилие, категоричен е социалистът. Той не отрече възможността за провеждането на предсрочни избори. Ако кажем, че вотът ще се проведе през май месец отново ще има протести, защо не е по-рано.
 

Водещи новини

Още новини