На 40-я ден: Парламентът под обсада, полицията бие с палки, има ранени (галерия + видео)

Протестиращите срещу правителството се събират час и половина по-рано и на различно от обичайното място. Причината е актуализацията в бюджета, която се гледа на първо четене в парламента от 17 часа.

В актуализацията се предвижда заем от 1 млрд. лв., който е основната причина както за протести на граждани, така и за предупреждения от икономисти, финансисти и опозиционни партии.

Вчера десетки хиляди хора протестираха под прозорците на Министерски съвет, където министрите обсъждаха предложението за актуализация.

Протестиращите освиркват сградата на Народното събрание, където в момента се провежда заседание на парламентарните икономическа, социална и бюджетна комисии, които обсъждат проекта за актуализация на Бюджет 2013. Чуват се скандирания „Оставка”. Протестиращите се събраха след началото на заседанието на комисиите. Сградата на парламента е обграден от метални заграждения. Има и полиция.

Тази вечер не се състоя протестно шествие пред Министерски съвет. Движението пред сградата не беше блокирано. Имаше групички от около сто протестиращи, които бяха разположени пред сградата на президентството. Те развяваха български знамена. В района имаше засилено полицейско присъствие.

Пред сградата на Народното събрание към 19.00 часа са се събрали няколкостотин протестиращи. Сградата е обградена, като идеята на протестиращите е да я окупират и да не пускат депутатите да си тръгнат оттам. При опит депутатите да бъдат изведени от народното събрание, се стигна до сблъсък на полицията с протестиращите. Георги Кадиев беше уцелен с яйце.

Демонстранти пред Народното събрание се опитаха да препречат пътя на служебен мерцедес, който тръгна от паркинга на парламента. Част от протестиращите застанаха пред колата, в която е бил депутатът от БСП Георги Кадиев, а други бутнаха кошчета за боклук пред него. Въпреки това, мерцедесът излезе от загражденията и продължи по столичната улица "Оборище". Полицаи и протестиращи стигнаха до кратък сблъсък, а един от протестиращите бе задържан. Според демонстрантите, арестуваният е учител в Националната природо-математическа гимназия. Хората от първите редици до металните заграждения са избутани от органите на реда.

Полицаи не разрешиха на представителите на медиите, които отразяваха заседанието на парламентарните комисии за актуализацията на бюджета, да напуснат загражденията около сградата на Народното събрание заради блокадата от протестиращи в района. Полицаите обясниха, че това се прави с цел безопасност, тъй като по думите им протестиращите не различават депутатите, чиновниците и журналистите. Заради това е по-добре журналистите да останат в сградата на парламента. В 20.30 часа в кулоарите има народни представители, представители на синдикатите и работодателите, както и журналисти.

„А как ще излезем?" - това бе основният въпрос, който вълнуваше депутатите, които останаха до края на съвместното заседание на три парламентарни комисии за актуализацията на бюджета. Част от тях си тръгнаха преди гласуването, като оставиха писмен документ как ще гласуват за актуализацията на бюджета. Други обаче останаха до края и се изправиха пред проблема с излизането от парламента. От охраната на Народното събрание ги информираха, че с автомобил е абсурд да излязат.

Част от протестиращите се преместиха от задната страна на парламента към ул. „Париж”. Има жива верига от полицаи, която им пречи да преминат към Народното събрание. Чуват се барабани, освирквания, скандирания „Оставка”.

Няколко души са задържани при протеста срещу правителството в столицата, предаде БНТ. Техният брой не е ясен. Става въпрос за провокатори, които са били без лични документи и са отведени в Първо и в Пето РУП, за да бъда установена самоличността им.

Протестиращи в София правят помен по повод 40 дни протести срещу правителството. Група протестиращи са седнали на стълбите при храм-паметника „Ал. Невски”. Те държат черни чадъри, балони, нарисуван кръст, както и лозунг, на който пише „Тъжен помен”. Групата протестиращи носят свещи и цветя и са с черни була. Всички изходи на парламента продължават да са блокирани от няколкостотин души. Навсякъде полицейското присъствие е засилено.

МВР не се ангажира да посочи броя на протестиращите.

Към 22.00 часа парламентът остава обграден от всички страни. Протестиращите очакват депутатите да излязат. Най-вероятно народните представители ще излязат от задния вход на Народното събрание.

При входа откъм Ал. Невски протестиращи запалиха свещи, които държат в ръце, и скандират „довиждане” към парламента. При Паметника на незнайния воин има наредени около 10 редици жандармеристи с каски. Голяма част от протестиращите ги е обградила, скандирайки „свалете каските”. Част от протестиращите отново запалиха свещи, които държат на ръце, развяват български знамена, скандират „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”.

Министри, депутати, синдикати, представители на работодателски организации и журналисти остават блокирани в сградата на Народното събрание повече от час. Те не могат да напуснат сградата на парламента заради обсадата от протестиращи, която е от всички страни на Народното събрание.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров отбеляза пред журналисти, че не се чувства като заложник и не се притеснява да излезе навън при протестиращите, тъй като КНСБ подкрепя протестите от самото начало – така, както е подкрепяла и февруарските протести. Хората, останали в сградата, са присъстващите на заседанието на трите парламентарни комисии за актуализацията на бюджета.

Към 22.20 часа имаше сблъсъци зад сградата на Народното събрание между жандармерия и протестиращи. Жандармерията си преправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента. Жандармеристите се движат пред автобуса, в който са депутатите. Зад автобуса има кола на жандармерията.

Жандармерията разбутва хората, които замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Автобусът по-рано беше паркиран до „Ал. Невски”, а после отиде пред задния вход на Народното събрание. Близо до него има много полиция.

Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат Народното събрани. Те са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Журналисти остават все още блокирани в сградата на парламента. Преди броени минути зад сградата тръгна автобус, като не е ясно кой се е возил в него, дори и за журналистите в парламента. Предполага се, че с автобуса са били изведени депутатите, както и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и министърът на финансите Петър Чобанов. Два часа останаха затворени министри, депутати, синдикати, представители на работодателски организации и журналисти.

Към 22.30 часа автобусът с депутати от парламента приближава до Паметника на незнайния воин. Жандармерията продължава да избутва протестиращите. Недоволните граждани замерят автобуса и жандармеристите със стъклени и пластмасови шишета, плодове и други предмети. Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Ал. Невски” е изпълнено с протестиращи.

Няколко от прозорците на автобуса са счупени. Полицаи с палки бият наред, без предупреждение. Има хора с кръв по лицата. Хората сядат на земята пред автобуса, полицаите ги дърпат.

Полиция изведе някои от протестиращите пред Народното събрание. Полицаите направиха бариера между автобуса и хората, прави се опит да бъде направен път за автобуса, в който се предполага, че ще бъдат изведени депутати и тримата министри. Зад автобуса е кола на жандармерията. Има няколко души, които са окървавени. Има хора от различни възрасти, млади, по-възрастни. Продължават освиркванията и скандиранията. Остава силно напрегната обстановката пред Народното събрание. Има много полиция и жандармерия. Много от присъстващите се оплакаха от насилие.

Към 23.00 часа автобусът се върна при Народното събрание. Той се върна обратно, тъй като протестиращите започнаха да слагат на улицата камъни и бетонни блокове. Близо 40 минути протестиращите пред парламента не пуснаха автобуса да излезе от пространството между Народното събрание и храм "Свети Александър Невски". Голяма част от хората минават по ул. "Оборище", друга част отиват към Народната библиотека. За да попречат на автобуса да излезе от пространството до парламента, протестиращи седнаха на земята. Полиция и жандармерия опитаха да направят път на автобуса, но той не беше допуснат. Не стана ясно дали в автобуса има хора. Не стана ясно и дали депутати или министри са били качени в автобуса. Имаше сблъсъци между полиция и протестиращи. Сред протестиращите има няколко души с окървавени лица.

Обсадените министри и депутати, които се опитаха да излязат от сградата на парламента с автобус, се върнаха отново в сградата на Народното събрание. Журналистите, които също остават блокирани в сградата на парламента вече няколко часа, нямаха възможност да видят кои депутати и министри се качват в автобуса. В момента обаче министърът на финансите Петър Чобанов е в кулоарите на парламента, тук е и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По всяка вероятност всичките депутати и тримата министри се върнаха в сградата на Народното събрание. Министър Чобанов заяви единствено, че благодари на полицията за техните действия.

Сградата на Народното събрание е барикадирана от протестиращи. В самия парламент се чуват скандиранията и освиркванията от протестиращите. До този момент няма информация за следващите действия за извеждането на министрите, депутатите и журналистите, които остават в сградата на Народното събрание вече близо три часа.

Малко след 23.00 часа обстановката се успокои, няма сблъсъци между полиция и протестиращи пред Народното събрание. Все още обаче пред парламента има много хора, които скандират и освиркват. Полицията е зад металните заграждения, които са поставени около Народното събрание. В района има коли на полицията и жандармерията. Има няколко души видимо пострадали, с кръв по лицата и ръцете. Автобусът, който предизвика много вълнения на протеста, се оттегли към Народното събрание. Според очевидци - автобусът има счупени няколко стъкла. Няма информация дали в него е имало депутати от тези, които са били в Народното събрание. По-рано от полицията бяха отведени няколко души. В момента има протестиращи, които са около Народното събрание, по ул. "Оборище", около Народната библиотека, в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

В 23.30 часа Антон Кутев, който е бил в злощастния автобус, показа пред камерата на БНТ камък, който е попаднал в автобуса и счупил прозорец. Камъкът е с големината на яйце, а депутатът си до е взел за спомен и доказателство. Един от протестиращите сподели, че камъни са били хвърляни и по протестиращите. Мъж каза, че е бил блъснат на земята и ритан от полицаите. Линейки са на място и превързват ранените. Сред тях има няколко жени. Хората са категорични, че остават пред парламента и няма да си тръгнат, докато правителството не подаде оставка. "Парламентът се барикадира от хора, мирно носещи бетонни блокове...", предаде Канал 3.

Няма официална информация от Министерството на вътрешните работи към този час за ситуацията около Народното събрание. От пресцентъра на МВР заявиха, че към момента няма да излизат с официална информация. Не е известно дали има задържани при сблъсъците. Няма информация за броя на протестиращите тази вечер в столицата. От пресцентъра на Националната служба за охрана - НСО към момента също няма да излизат с официална информация, заявиха от НСО.

Външният министър Кристиян Вигенин се обяви против протестиращите, които са обсадили парламента. "Протегнатата ръка на гражданското общество"?! Мятаща павета? "Исторически срам" ще бъде ако президентът, политическите лидери, медиите и самите протестиращи не осъдят вандалите пред Народното събрание, които се блъскаха в полицията, а други раниха хора с камъни. Взимането на заложници е престъпление, нали? Крайно време е агресията да бъде изолирана!“, гласи новият статус на външния министър във Фейсбук, обновен преди около 15 минути.

Към 00.00 часа хората остават пред парламента, някои продължават да строят барикада от камъни и плочки. Протестиращи остават около огражденията край Народното събрание и периодично скандират "оставка". Някои пеят националния химн. Повечето коментират събитията отпреди два часа, когато станаха сблъсъците с полицията и жандармерията. Полицията остава зад загражденията, има много полицейски бусове, патрулки, както и коли на жандармерията, разположени в центъра и в много голям периметър около Народното събрание.

"Правителството работи от първия ден и утре ще продължи да работи", лаконичен и категоричен беше пред камерата на БНТ министър Тодор Чобанов, който е в парламента. Междувременно президентът Плевнелиев призова да се запази мирният характер на протеста.

Стана ясно, че четирима от пострадалите протестиращи са откарани в Пирогов, единият е с комоцио. Двама полицаи са леко пострадали.

Хората са блокирали изхода от парламента от страната на Александър Невски откъм улица "Оборище" с контейнери за смет и висока стена от бетонни плочки. Няма как каквото и било превозно средство да мине през своеобразната барикада.

Към 00.30 часа се увеличава броят на протестиращите около Народното събрание. В момента пространството от началото на барикадата в началото на жълтите павета до храм-паметника „Ал. Невски” е препълнено с хора. Барикадата, която се строи по ул. „Оборище”, е от павета, които протестиращите собственоръчно махат от тротоар на улицата. Протестиращите скандират, надуват свирки, и блъскат върху капаците на кофите за боклук. Много хора остават около Народното събрание. Някои от тях пазят възможните изходи от Народното събрание. Протестиращите направиха барикада от пейки покрай храм-паметника „Ал. Невски”. Барикадата се простира по ул. „Оборище”, откъм Паметника на незнайния воин. Протестиращите сложиха кол от пътен знак при пейките.

Към 01.15 часа полицаите и полицейските патрулки от улица "Оборище" си тръгнаха от района на Народното събрание. Протестиращи продължават да подреждат контейнери пред загражденията на Народното събрание. Контейнерите за боклук се докарват от все по-отдалечени улици. Някои от протестиращите продължават да вадят плочки от тротарите и да ги подреждат около огражденията на парламента. Все още има много хора около Народното събрание, които скандират и викат. Продължават да надуват свирки и да освиркват парламента. Протестиращите се заканват да не допуснат депутатите да излязат и да си тръгнат от парламента.

Въпреки опитите за провокации, полицейските служители запазиха спокойствие и предотвратиха ескалиране на напрежението по време на протестите тази вечер в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. В резултат на отделни действия, довели до нарушаване на обществения ред, са пострадали както протестиращи, така и полицейски служители. Полицията призовава гражданите да запазят спокойствие и да се разграничават от всякакви прояви на агресия.

Хората се заканват да стоят до сутринта. Пълен е блокажът, стичат се още хора.

Към 02.00 часа пред Народното събрание остават протестиращи, които продължават да изграждат блокади. В социалните мрежи също има призиви - тепърва да се отива пред Народното събрание. Протестиращи носят от съседните улици различни предмети, с които изграждат блокади. Най-често се използват плочки и кофи за боклук. Зад всяко заграждение на парламента продължава да има около няколкостотин души. Те скандират „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”. От време на време всички заедно пеят „Когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен”. Част от хората са насядали по земята и тротоарите.

Протестиращи дават изявления пред медиите и показват разкъсани дрехи, както и синини и рани, които по думите им, са получили след сблъсъците с полицията и жандармерията. Протестиращите вдигат шум, тропат по кофите за боклук, надуват свирки. Повечето, които са вече няколко часа тук, са категорични, че днес ще останат до сутринта, а по принцип ще останат пред парламента до оставка. В парламента остават депутати, министри, експерти и журналисти, които така и не успяха да си тръгнат след заседанието на комисиите за бюджета. С кофи за боклук се изгражда още една барикада, между сградата на БАН и кооперацията срещу нея, целта е да се блокира движението по бул. "Цар Освободител". Много хора има в градинката между СУ и парламента.

Към 03.00 часа протестиращите нямат никакво намерение да си тръгнат. Те зареждат телефоните си на място и се подкрепят с вода и бисквити, които двама мъже в лек автомобил с британска регистрация раздават. На въпрос кой осигурява това, шофьорът на "Нисан"-а каза, че не е запознат. Автомобилът е паркиран на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище". В района на Народното събрание все още има много хора, продължава трупането на барикади и предмети, за да не се допуска движението на автомобили.

В същото време бюфетът на парламента отвори врати макар и в късния час заради блокираните вече пет часа трима министри, депутати, представители на синдикалистите и на работодателите, както и журналисти. Блокираните участници в заседанието на парламентарните комисии за обсъждане на актуализацията на бюджета остават в сградата на Народното събрание, като през последните пет часа нямаха достъп до храна. Депутатите от различни партии предлагаха вода и кафе. Минути след като бе обявено, че бюфетът работи, се събраха големи опашки, на които депутати, журналисти, синдикалисти, работодатели чакаха своя ред, за да си купят храна и вода.

Седми пореден час трима министри, депутати, представители на синдикатите и на работодателите и журналисти остават блокирани в сградата на Народното събрание, която е обсъдена от протестиращи.

Към 04.00 часа полицаи започнаха да извеждат някои от блокираните министри, депутати, представители на синдикатите и на работодателите. До този момент сградата на Народното събрание напусна министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, както и председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев. Полицейски кордон съпровожда министрите и депутатите, които останаха повече от 7 часа, блокирани в сградата на парламента. Журналистите, които също бяха обсадени в сградата на Народното събрание, все още нямат никаква официална информация за акцията по извеждането на блокираните, които са над 100. Пред сградата на парламента все още има много протестиращи, които скандират „Оставка” и освиркват сградата на парламента.

Тежка техника започна да руши изградената от протестиращите барикада от плочки и контейнери.

По-голямата част от депутатите от БСП и ДПС, които бяха блокирани повече от 7 часа в сградата на Народното събрание, вече са напуснали парламента, съпровождани от полицаи. Журналистите, които все още са блокирани в парламента разбраха, че депутатите са били извеждани на групи поетапно като са били съпровождани от кордон от полицаи. В момента обаче народните представители от ГЕРБ все още са в сградата на Народното събрание.

Със сигурност блокираният парламент напуснаха министърът на труда и социална политика Хасан Адемов, както и председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев. В кулоарите на парламента в момента остават представители на синдикатите, които очевидно нямат информация кога и по какъв начин ще бъдат изведени. Журналистите, които също останаха повече от 7 часа в сградата на парламента също не знаят кога ще бъдат изведени.

Към 04.45 часа обсадените депутати, министри, синдикалисти, работодатели и журналисти напуснаха сградата на Народното събрание, където останаха повече от 8 часа.

Коментари

 1. 2014.03.15 | 17:41
  Нямат никакъв респект от полицията. Но излезе ли Жандармерията-треперят гадните лумпени. И олелеее удариха ме. Първо-нарушават обществения ред. Второ-не изпълняват разпорежданията на полицията. Трето-държат в плен депутати, които са длъжностни лица. Това на друго място не може да се случи.
  1. 2013.07.25 | 21:01
   Тия ако продължават да се правят на балами до няколко дена и армията няма да може да ги спаси.
 2. 2014.03.15 | 17:41
  POSDRAVI NA PROTESTIRA6TITE ! NE SME PRI VAS NO SME S VAS!!! PODKREPQME VI, NE JELAEM KOMUNISTI4ESKATA 6AIKA DA UPRAVLQVA RODINATA NI. Grupa ot Germaniq
 3. 2014.03.15 | 17:41
  Това което видях-пияни хулигани вадят тротоарни плочки и павета и разрушават улиците.За това е достатъчно да бъдат арестувани и разбира се бити, ако се съпротивляват.Други обръщат контейнери.Има щети за десетки хиляди левове.ТОВА ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.Голяма част от хората вървят с бутилки алкохол в ръце и се блъскат умишлено в полицаите за да ги предизвикат да ги ударят...Интересно е, дали ще бъде арестуван някой за тези прояви?Камерите са заснели лицата на извършителите на хулиганските прояви.Не виждам никаква вина за кръвопролитията от страна на полицията...
  1. 2013.07.25 | 21:00
   А 1 млрд. заем няма ли да го плащаме ние данъкоплатците? Съвземете се хора - не трябва да ги пускаме изобщо да влизат в НС, а не да ги спораме да излизат! Щом трябва с камъни - с камъни! Щом трябва срещу полицията, срещу полицията! Ние 40 дни протестираме мирно и никой не ни чува! Никой не иска кръв, но щом се налага да се лее, аз лично предпочитам да е депутатска! Така че няма да се учудя ако вместо домати полетят павета!
 4. 2014.03.15 | 17:41
  БСП 1. ЛУКАНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ ( Гладната зима ) 2. БЕРОВ – създаване на ВИС 2 , СИК , МУЛТИГРУП ( С бой и заплахи убиват зараждащия се бизнес в България ) 3. ВИДЕНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ (откраднаха на хората спестяванията , Кредитните милионери , Финансови пирамиди , заплати по 5-6 долара ) 4. СТАНИШЕВ - (Ограбване на Еврофондовете и спирането им ! Най-мащабният грабеж АЕЦ "Белене" ) 5. ОРЕШАРСКИ - ( Финансовият министър , при който спряха Еврофондовете става Министър претседател !!! ...
  1. 2014.03.15 | 17:41
   Защо не кажете нещо и за ГЕРБ ?
 5. 2013.07.25 | 21:06
  Всяка капчица кръв е петно за БСП и останалите 2 партии от управляващото мнозинство!
 6. 2013.07.24 | 11:54
  МВР ДА ВАДИ ВИДНОТО ОРЪДИЕ И ДА ИЗМЕТЕ БОКЛУКА ОТ ТРОТОАРИТЕ!
  1. 2013.07.25 | 21:06
   Да започват първо от парламента, там се е съсредоточил на едно място най-много боклук.
 7. 2013.07.25 | 21:06
  Надявам се Орешарски да падне от власт жив, за да бъде съден в международен съд за престъпления срещу човечеството !!!
  1. 2013.07.24 | 08:45
   Не трябваше навремето да се трия в пердето на майка ти. Сега нямаше да те има.
 8. 2013.07.24 | 11:55
  nikakva ostavka
  1. 2013.07.25 | 21:05
   Рано или късно оставка ще има. Ако е късно то ще е с гръм и трясък.
 9. 2013.07.25 | 21:05
  Към 03.00 часа протестиращите нямат никакво намерение да си тръгнат. Те зареждат телефоните си на място и се подкрепят с вода и бисквити, които двама мъже в лек автомобил с британска регистрация раздават.МАМКА ВИ ,НЕ БИЛИ ПЛАТЕНИ!
 10. 2013.07.25 | 21:05
  Браво, лумпени, свалете комунистите, отървете тиквата от затвора и го върнете на власт, тогава ще видите истински протести.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.