Станишев от Бузлуджа: Хората видяха кой стои зад протестите (обновена+снимки)

булфото
share

След това което се случи хора се стреснаха започнаха да виждат сценаристите на протестите, каза лидерът на БСП Сергей Станишев по ТВ7.

Протестиращите обслужват интересите на ГЕРБ, които искат да се върне на власт, заедно със старото-ново дясно. Това е една повтаряемост на задкулисието, което на гърба на хората, използвайки техните протести, обслужват свои собствени интереси. Хората, които са тук на Бузлуджа, не приемат едно малцинство, защото е агресивно, защото на висок глас вика, защото хвърля павета, да направи заложници цялата държава и проблемите на хората, на бизнеса, на хората в социално слабо положение. Не искат да бъдат заложници на едно малцинство – това е посланието от Бузлуджа, допълни Станишев. Хората искат Пламен Орешарски да си свърши работата, допълни Станишев по време на традиционния събор на водената от него партия. Той посочи вдигането на майчинските и минималната работна заплата. След 23 юли десетки българи ми се обадиха, че искат да дойдат в столицата.  По въпроса за националното съгласие Станишев посочи: БСП винаги е търсила диалог и има теми, които можем да обсъдим с ГЕРБ, извънпарламентарната дясна опозиция и неправителствени организации. Сред темите са как да се формира нова индустриална политика за България, която е пред изпитания, поясни Станишев. 

"Четири години живеехме в един мракобесен режим, а днес всеки може да протестира и да каже какво мисли. Демокрацията беше възстановена, защото БСП имаше куража да се противопостави на една власт и да каже: "Има и друг път!", декларира лидерът на левицата, каза по-рано Станишев на митинга.

По думите му, за нестабилността на политическата сцена е отговорна олигархията, която "стоеше зад събитията през 1997 г. и която създаде ГЕРБ". Станишев заяви, че социалистите са се събрали, за да дадат кураж на правителството и Пламен Орешарски!".

"Търсим от вас мандат да устоим на натиска! Търсим от вас мандат да направим всичко, което сме обещали в подкрепа на хората," извика Станишев към множеството.

"Няма да се поддадем на шантаж и рекет, но сме готови да разговаряме с всеки, който има идеи и е готов да работи в приоритетни за държавата сфери – енергетика, демография, бедност, нова индустриална България. Готови сме на разговор, но не на ултиматуми, да споделяш и идеите на тези, които не харесваш," допълни Станишев.

Симпатизанти окуражиха лидера си със съвети: "Никакво отстъпване!" В отговор той обясни, че "на Бузлуджа черпят сила от извора, търсят мъдростта на техните предци, решение на проблемите, пред които е изправена България".

В заключение Сергей Станишев се обърна към премиера Орешарски, който отсъства заради служебни ангажименти, с думите: "Г-н Орешарски, свършете си работата, направете записаното в програмата си и ако го свършите ще имате твърда, безрезервна, категорична и много мощна подкрепа от името на всички социалисти в България!"

На присъстващите на събора той пожела "да имат самочувствието на хора от партия, която е мъдра и силна и работи за хората".

"Обичам ви! Да живее България!" извика накрая партийният лидер и зачака одобрителните възгласи на множеството, пише Дневник.

Водещи новини

Още новини