Рашидов бяга от България?

Булфото
share

Бившият министър на културата Вежди Рашидов обмислял да прекара старините си някъде извън България в по-приятна атмосфера. Това призна самият той в интервю пред "Преса".

"Въздухът в парламента никак не е приятен. Тези хора, депутатите, не разбират какво се случва на улицата. Те не са на тоя свят. Това са едни селски момчета, дошли от покрайнините, от варненските села през кърджалийските до тука, сложили вече златните очила и скъпите костюми. Те не знаят какво става, не са в час, а отвън на улицата стават процеси. Отвън има хора, които искат да променят начина си на живот. Не искат пари. Аз повече не виждам шанс за себе си в тази държава и може би ще си вдигна багажа. Искам за изкарам старините си там, където е творил Пикасо, където има въздух за артиста и художника. Тук е много кално, много нехигиеничен е въздухът, болен е," казва Рашидов.

Той призна, че и на него му се ходи на протестите, но не може да си го позволи, защото знаел веднага какви приказки ще тръгнат. Цялото му семейство обаче ходело. Тези протести доказали, че не всички в България са лумпени. Рашидов смята, че думите на новия културен министър Петър Стоянович, че Българският Лувър е абсурд всъщност били на човек, който го съветвал. Без да споменава името му, той каза: "От него не само акъл, не бих взел нищо."

Водещи новини

Още новини