БСП: Няма скрити разходи в бюджета

share

"Разходите, които са планирани, бяха много ясно очертани от премиера Пламен Орешарски както при представянето на бюджета в комисии, така и в пленарна зала. Няма никакви скрити разходи", заяви в предаването "Нещо повече" по БНР депутатът от БСП Лазар Попов.

"Резервът за непредвидени нужди е съвсем малка част от планираните разходи. Мисля, че ставаше въпрос за няколко десетки милиона, които са необходими за започване на финансовата 2014-а. Основната част от парите – 160 млн., наистина отиват към министерствата, които автоматично след това ще бъдат използвани за това всяко министерство да се разплати с частния сектор, обясни Попов и добави, че контрол върху разходването на тези средства упражнява министърът, а след това те подлежат на одитен контрол от Министерството на финансите. По думите му и в парламента ще се дава информация за разходването на тези средства.

"Ние сме социален кабинет и държим най-бедните хора да не живеят в мизерия", категоричен е депутатът.

Попов коментира още: "Дефицитът не се променя, той си остава 2%. Не можеш да си изкараш от портфейла 100 лв., после да си ги върнеш пак и по този начин да задлъжнееш с повече. Дефицитът си остава на 2% и това е много далече от споразумението за финансова стабилност, който е 3%. Не отиваме към някакви критични граници".

Лазар Попов е категоричен, че Тотю Младенов носи отговорност за това, че Съветът за тристранно сътрудничество не функционира. "Въпрос на дни е да направим необходимите законови промени, за да започне да заседава", посочи той.

Водещи новини

Още новини