СДС: С актуализацията кабинетът признава, че се готви за предсрочни избори (видео)

share

Актуализацията на бюджета е едно признание за предвиждане на предсрочни избори. Това каза на пресконференция лидерът на СДС Божидар Лукарски.

"Актуализацията не е своевременна, моментът за тази стъпка не е подходящ. Цели се финансовите инструменти да изиграят популистка роля в предсрочните избори", добави той.

"Преди изборите премиерът Пламен Орешарски твърдеше, че ще се напълни бюджетът като се повиши събираемостта от акцизи и се води успешна борба с контрабандата. Такава не виждаме, а се тръгва по лесния начин. Възниква и въпросът защо се вкарва финансова инжекция в една структура пред фалит като Българския енергиен холдинг и се прави опит тя да бъде реанимирана. Не става ясно и за какво се предвижда външен заем при положение, че има буфери в бюджета", посочи Лукарски.

"Нямаме очаквания, но се надяваме изборите да съвпаднат с тези за евродепутати. Желанието ни обаче е те да са колкото се може по-скоро", заяви лидерът на СДС.

"Срещите с другите десни партии продължават и по-специално с тези от т.нар. Реформаторски блок. Имаме общи виждания и се надявам скоро да започнем да работим заедно с тях", каза още Божидар Лукарски.

Водещи новини

Още новини