Втори опит: Гласуват днес кандидатурата на Владимир Писанчев за ДАНС

share

Очаква се депутатите да гласуват кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на ДАНС. Това беше първа точка от дневния ред на вчерашното заседание, но тя не се гледа, тъй като кандидатурата не беше внесена в деловодството на Народното събрание.

Няколко часа след началото на заседанието стана ясно, че кандидатурата е внесена и се очаква на заседанието днес да бъде обсъдена. Кандидатурата на Писанчев е по предложение на министър-председателя Пламен Орешарски. В Бургас той защити своя избор, като похвали Писанчев, че като заместник-председател на ДАНС е натрупал достатъчно опит. Премиерът отрече и бъдещият шеф на агенцията да има нещо общо с разработката "Галерия", в рамките на които се послушваха журналисти и политици.

Кандидатурата на Владимир Писанчев получи подкрепата и на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който преди да оглави кабинета на президента Росен Плевнелиев беше председател именно на ДАНС.

На заседанието депутатите ще гледат на второ гласуване на законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане и законопроект за изменение и допълнение на Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати.

Ще бъде обсъждан на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Водещи новини

Още новини