Божидар Лукарски: Трябва да има предсрочни избори

share

Водя политикана на обединение, а не на разделение, не вадя кирливи ризи. Ако имам да кажа нещо на някого, то това ще стане на четири очи. Преговаряме с много хора, не са с Реформаторския блок. Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице"  по темата "Новото дясно. Излиза ли СДС на сцената". 

На въпрос как ще се разбере с хората, които са разбили СДС, той заяви, че неговата идея е да си стегне редиците без да занимава хората с това. "Ние няма да сме патерица на ГЕРБ, линията, която ще следва партията под моето ръководство вече е ясна", категоричен е Лукарски.

"Никога не съм влизал в противоречия с г-н Кабаиванов", заяви още той. Това, че той е мой заместник го приемам като една приемственост, смята още Лукарски. По думите му Кабаиванов си е дал сметка за грешките, които е допуснал и не пожела да отговори дали бившият председател на партията си е признал тези грешки пред него.

"Има един интерес към СДС. Синята идеята е жива, но най-вече в провинцията", каза още той.

Лукарски заяви, че е факт, че с Реформаторския блок имат общи идеи и преговорите продължават. "Моята Десница е отворена за всички", каза още той.

Попитан как ще се оправят с парите, той заяви, че няма готов отговор на този въпрос. Първата стъпка бе да затегнем коланите - ще съкратим персонал, а също така ще останем на един или два етажа от сградата на ул."Раковски", обясни Лукарски.

Лидерът на СДС заяви, че доскоро е ходил на протестите и ги подкрепя. По думите му решенията, които са взимани от кабинета "Орешарски" са задкулисни и те са взривили моралът не само на българите, но и на много чуждестранни партньори.Щом недоволството на хората по площадите не спада вече 32-ри ден - трябва да има колкото е възможно по-скоро избори, смята още той. 

Водещи новини

Още новини