Божидар Лукарски: СДС започва дистанциране от ГЕРБ

  • 08 юли 2013 15:24

  • 3087
  • 9
Божидар Лукарски: СДС започва дистанциране от ГЕРБ
©

СДС поема курс на обединение в дясно и участие в общ дясноцентристки блок, в който СДС има своето място.

Това каза в интервю за БНР новият председател на партията Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. "Нямаме претенции да сме водач в този блок, но не искаме да бъдем и водени. Нямам личностни и други противоречия с лидерите на другите десни партии. Нашата позиция е на дистанциране от ГЕРБ заради сериозните грешки, които допуснаха при своето управление – в икономическата политика, явната недемократичност – подслушване, вадене на компромати. Това са неща, които не се вписват в християндемократическите ценности, които ние изповядваме", обясни Лукарски.

Той заяви, че е наясно с вътрешнопартийните противоречия в СДС. "Не робувам на личностните противоречия и кой какви грешки е допуснал. Не трябва да занимаваме хората с проблемите на СДС, защото това ги отблъсква от нас. Трябва да се занимаваме с проблемите на хората", категоричен беше Лукарски. Той каза още, че работи по привличането на нови лица в партията. Според него съвсем скоро ще има избори за други ръководни членове на партията, нови членове на НИС, нов председател на Контролния съвет, нов главен секретар.

Лукарски коментира и протестите, обхванали страната. "Имаме някакви разминавания и грешки, след като има протестиращи хора, които се определят като дясномислещи, а в същото време няма десни партии в НС. Не трябва да яхваме протестите и да се опитваме да ги ръководим, а да правим политики и да даваме решения, така че да бъдем припознати от тези хора", обясни Лукарски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3087 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.07.09 | 05:43

9
абе това ново мекере кой е, излиза на сцената и... ние сме за хората, чекай малко ало, в тая малка България има регистрирани над 150 партии, кои се пръкне с идея и хоп партия, тоя пък чак се дистанцира а не знае че още не е проходил,аман от пишман политици! В Англия,Канада, САЩ има по две-три партии, Тука са повече от хората!

2013.07.09 | 05:43

8
Мдааа, като се замисля вие и преди бяхте в най-дясното, така, че като си протегнете ръката и се здрависвахте с най-лявата ръка на най-големия левак в ЕС - Станишев (щтото неговите ръце и 2-те са леви). Аре стига стари проекти дето веднъж вече сме ги живели.

2013.07.09 | 05:43

7
Първо се предстви.Кой си,какъв си,къде си роден,къде си учил,къде си работил,жен ли си,деца имаш ли,Мама и тати какво работят,как те ти помогнаха "мама и тати" да стигнеш до тук,защото като те гледам на снимката с това самочувствие ми приличаш на поредния ГАЛФОН в политиката.А и още как ще има дясно без ГЕРБ ,не трябва ли да взвмете пример от КБ и да се обедините.
Боздуган

2013.07.09 | 05:43

6
Моята социалистическа Родина, е пълна с гербери и лайна(седерасти, реформатори и т.н.), но за теб Отечество красиво, готов съм да умра! _______________________________Волен Сидеров (поет и революционер)
,bl

2013.07.09 | 05:42

5
тия лаѝнари се подадоха от девета глуха и вече почват да им капят лигите

2013.07.09 | 05:42

4
бах ти тъпите добичета. герберастите са единственият им шанс. ДРУГАРЯ ЛУКАНОВ ВЕЧЕ ГО НЯМА
ЖАЛКО

2013.07.08 | 23:45

3
ТЕЗИ ПРЕБОЯДИСАНИ ЧЕРВЕНИ ТВАРИ ВЕЧЕ СТАВАТ БАНАЛНИ.НЯМА ДА ВЛЯЗАТ И ТОЗИ ПЪТ В ПАРЛАМЕНТА,ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ СИ ПОНАСЯТ.

2013.07.08 | 23:45

2
Вашата партия трябва да се занимава с проблемите на хората в нея. За толкова и стигат силите.
баба гицка

2013.07.08 | 22:59

1
кунева кога ще излезе на сцената - ако влезете в парламента, а сега се крие да не би хората да не разберат ЧЕ СТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

Добави коментар

Водещи новини