БСП: Още по-алчна олигархия може да завземе властта (видео)

share

Днес се навършват 22 г. от приемането на Конституцията на Република България. Използвам случая, за да изкажа своето преклонение към депутатите от Седмото Велико Народно събрание, които защитиха парламентаризма. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Янаки Стоилов от БСП.

"Призовавам гражданите да защитават правата си, но трябва да има толерантност. Не може исканията на едни да застрашават живота на други. Не може протестиращи да затрудняват движението на линейка, тръгнала да спасява човешки животи", посочи той. "Конституцията ни е българска, европейска и демократична. С незначителни промени в нея бяхме приети в ЕС. Повечето от проблемите на обществото не са породени от нея. Трябва да имаме разбиране за днешния ден, но и за политическото утре. Изборните резултати след решението на Конституционния съд, взето с убедително мнозинство, са безспорни. Те отразяват волята на българския народ, следователно Народното събрание трябва да продължи да работи. Призивите за разпускане на парламента са неуместни", категоричен бе социалистът.

По думите му олигархичната власт в България е формирана в продължение на много години. Янаки Стоилов заяви, че ако парламентът бъде разпуснат, властта може да бъде завзета от "още по-алчна олигархия".

"Правителството е само на около месец и половина, преди около два месеца се проведоха парламентарните избори. Днес ще бъде представен първият отчет за изпълнението на програмата на правителството за неотложните мерки, които бяха изпълнени", каза Стоилов.

Припомняме, че Янаки Стоилов е единственият депутат в 42-рото Народно събрание, който е бил член на Великото Народно събрание, което прие Конституцията.

Водещи новини

Още новини