Драгомир Стойнев: Не приемам да съм червен боклук

Булфото
share

Нашата страна затъва все повече и повече. Ние се топим като нация. Образованието, здравеопазването се сриват. Младите хора емигрират. Толкова ли е трудно да седнем на една маса и да се разберем. Стига вече сме се деляли. Трудно преодоляваме езика на омразата. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Аз също съм част от поколението, което стачкува в момента, каза министърът на икономиката. Младите имат право на протест, добави той и попита дали всички протестиращи са гласували преди два месеца. Слава Богу, все още имаме демокрация. Изборите бяха преди два месеца и суверенът каза своята воля. Целта ни е да променим България, заяви Стойнев. Съжалявам, че няма дебат между лявото и дясното в парламента, добави той.

Да, аз чувах хората, които крещят пред парламента. Да, аз съм социалист и се гордея с това! Но не мога да приема, че съм червен боклук. Защото няма нищо лошо да се боря за тези ценност - образование, здравеопазване, по-добър живот на хората, оправда се министърът.

Г-н Плевнелиев зае ясна позиция, която разделя обществото. Да, има политически протести, но има хора, които преди два месеца са си казали волята на изборите. Тези хора очакват да се намали цената на тока, да се увеличат майчинските, минималната работна заплата... Ние работим за тези хора.

Не мога да се съобразявам с всяко едно мнение. Така коментира министърът на икономиката позицията на КНСБ, според която президентът Росен Плевнелиев е на същото мнение, изразено от френския и германския посланик. В съвместната позиция на двамата дипломати се казва, че демокрацията в България е застрашена.

Да, има изразено мнение на двама дипломати. Аз имах срещи и с двамата посланици и срещите нямаха нищо общо с това писмо, каза Стойнев.

Стойнев сподели, че той е учил в чужбина - във Франция.

В моя ресор има шанс да се загубят милиони евросредства. За мен е нормално да има актуализация на бюджета. Няма нищо лошо в това. Това не е страшно. Когато всеки ден има нови безработни и фалиращи фирми, нашата задача е да стабилизираме икономиката, заяви министърът на икономиката.

Няма да се наложи увеличение на цената на тока. Ако се спре източването на толкова големи средства в енергетиката, няма да има покачване на цената.

Водещи новини

Още новини