Кольо Колев: Идеята за Велико Народно събрание ме възбужда

share

Не разбирам, защо трябва да се свиква Велико Народно събрание. Злото се е настанило изцяло в България. Последният пример са изборите във Варна. Аз се научих, че каквото харесва Бойко Борисов, аз не трябва да харесвам.

Това каза журналистката Копринка Червенкова, в предаването "Лице в лице". Обществото е пред дилема. Аз също съм пред дилема, но вече казах, че я решавам много бързо. Щом Борисов настоява за предсрочни избори, аз съм твърдо против. Натискът върху слабо правителство дава много по-големи резултати. Писмото на двамата посланици днес е началото на края, категорична беше Червенкова. Тя не пропусна да критикува и президента Росен Плевнелиев. Изключително еротично преживяване е да те аплодират хиляда души, но това не означава, че си умен, каза Червенкова.

Социологът Кольо Колев обяви, че идеята за свикване на Велико Народно събрание го възбужда. Имахме велики вождове, имахме велик цар и нещата нещо не се получиха. Сега отново ни трябва нещо велико, за да вървим напред, каза той. При едни предсрочни избори ще има ниска избирателна активност. Изборите не са решение и няма да успокоят ситуацията в страната. Ще влезем в спиралата на едни непрестанни избори и още по-голяма политическа нестабилност. Според изследване на "Медиана", 28% искат предсрочни избори веднага. Това не са малко хора, но според мен едни избори трябва да бъдат организирани след известен период от време, когато ситуацията се успокои, категоричен беше Колев. Трябва да има някаква форма на диалог, убеден беше Колев. Едни много хора искат избори и едни още по-много хора не искат избори. Чие е правото?  в момента повика на улицата е смяна системата. Всъщност системата се смени. Всички тези протести-срещу шистовия газ, през февруари, сегашните протести-те смениха системата. Хората не трябва да спят, обясни социологът.

Цветозар Томов, който също е социолог, изказа мнение, че политическата система в България се нуждае от промяна, включително и на Конституцията. Избори през май догодина ми се вижда доста късно. Безобразията в стил "Пеевски" продължават. Вижте как се назначава УС на НЗОК. Това е една отвратителна политическа схема, която българския народ не трябва да търпи. Въпросът не е колко хора протестират и колко хора подкрепят протестите. Изборите са единствения инструмент за решаване на подобни кризи. Това е въпрос на ценности, категоричен беше Томов. Няма невъзможни неща в политиката. При предсрочни избори една от настоящите партии в парламента ще изхвърчи. Няма да споменавам името й, разкри Томов. 

Водещи новини

Още новини