Томислав Дончев: Премиерът да се отчете какво е договорил в Брюксел

share

Трябва да се внимава с параметрите на дефицита. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

„Надвишаването на дефицита означава автоматично спиране на еврофондовете както от този програмен период, така и от следващия”, каза Дончев. Когато една държава влезе в свръхдефицит, на нея автоматично й се спира европейското финансиране, посочи той.

„Дефицитът не е абстрактен статистически показател”, каза още Дончев. „Няма да коментирам жанра заместник-министър за три часа или заместник-министър на сиво”, допълни той. В режим на изключително тежки, безпрецедентни преговори, екипът воден от министър-председателя Бойко Борисов, е договорил 15.2 млрд. евро за следващия програмен период, по думите на Дончев.

Нетен приход, след приспадане на вноските, които България дължи на Европейския съюз – над 12 млрд. евро. За нещастие, след това бюджетът беше върнат обратно на ниво съвет, допълни той.

„Трудно ми е да коментирам новия бюджет, защото от повече от една седмица чакам да разбера какво е договорило българското правителство. Вие знаете ли, защото аз не знам, а се считам за информиран човек”, каза Дончев.

Искам да призова министър-председателя - да сподели, ако не - да се отчете, какво е договорил миналата седмица в Брюксел - заяви той.

Водещи новини

Още новини