Явор Гечев: Няма да позволим нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци

share

Не смятам, че съм обидил някой. Сегашният стандарт за кисело мляко е перфектен спрямо хигиенните условия. Аз имам съмнение относно използването на бактериите в млякото. Стандартът е добър и вчера вечерта ние си стиснахме ръцете с млекопреработвателите и продължаваме напред.

Това каза пред камерите на Нова телевизия Явор Гечев, който е заместник-министър на земеделието. Той коментира стандартите за храните и протестите на зеленчукопроизводителите. Хората търсят българската продукция. Трябва да имаме БДС стандарти за храните, които да гарантират, че всички вложени материали вътре са изцяло български. Нека си остане стандартът "Стара планина", но при него да е ясно, че не всички съставки са български, категоричен беше Гечев. Мирослав Найденов направи не лоши неща за стандартите. Държавата трябва наистина да гарантира, че тези стандарти се спазват. Стандартите гарантират качество. Потребителят трябва да има избор и трябва да знае какво консумира, обясни Гечев.

Всички добри неща, които сме заварили от предишните управляващи, ще ги запазим и ще ги доразвием. Тези неща обаче, които не са ефективни ще ги променим. Хората трябва да са убедени, че работим за тях. Няма да позволим нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци, обеща Гечев по темата за земеделските протести. Странни са ми тези дебати, които Бойко Борисов се опитва да води с министър Димитър Греков. Искам да кажа следното нещо. Аз ясно осъзнах каква е разликата между политическо говорене и реални действия. Общото намаление на бюджета в ЕС е с близо 6 млрд. евро. Бойко Борисов не е прав, защото той не изказал дори мнение по този въпрос, обясни Гечев. Държавата трябва да защити интересите на земеделските производители. Печалбите трябва да се разпределят по равно между търговци и производители. Трябва да стимулираме българските граждани да купуват българска продукция. Трябва да ползваме всички механизми, за да помогнем на хората, които работят на полето. Това иска време, но аз съм убеден, че ще се справим, завърши Гечев.

Водещи новини

Още новини