Делян Добрев: Не може премиер и министри да казват каква ще е цената на тока

share

5-6 лв. в голяма част от страната не са малко пари, така че от намалението на цената на тока ще има ефект. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ енергийният експерт на БСП Явор Куюмджиев.

"Заради управлението на ГЕРБ цялата енергийна система в страната е пред колапс, а в момента те са много кресливи, тъй като не ходят на работа в парламента и трябва някъде да си изказват мнението", добави той. Куюмджиев бе категоричен, че с промените в Закона за енергетиката контролът над ЕРП-тата ще бъде затегнат.

По думите на депутата от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев социалните проблеми трябва да се решават със социални мерки, а не с енергийни помощи. "Не е работа на министри и премиери да коментират какво ще е намалението на цената на тока. За тази работа си има независими органи като ДКЕВР. Дано регулаторът реши какъв ще бъде процентът на намаление чрез сериозен професионален анализ, а не на базата на политически поръчки, защото това може да доведе до фалити в сектора", заяви Добрев.

Водещи новини

Още новини