По сигнали на ДПС: МВР издирва "лица, упражнили насилие над депутати"

Булфото
share

Полицията вече работи за установяване на лицата, които се опитаха да упражнят насилие или упражниха насилие срещу народни представители вчера. Това обяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.

"Вчера имаше опити и насилие срещу народни представители - това е крайно недопустимо. Надявам се да идентифицираме всички, които опитаха да упражнят насилие, и ще бъдат взети мерки по закона", категоричен бе министърът. "Няма да има прошка за никой, който се опитва да упражнява насилие, или е упражнил насилие", подчерта Цветлин Йовчев. "Сигналите ще се проверят", лаконичен беше той.

Вътрешният министър е получил сигнали от парламентарната група на ДПС, свързани с определени лица, които "се опитват да провокират насилие на протестите". Опитът на един от знаковите политици на движението – Йордан Цонев, да излезе от сградата на Народното събрание, доведе до ескалация на напрежението. Депутатът бе уцелен с яйца и домати и поливан многократно с вода, докато най-накрая бе изведен от полицаите. Докато вървеше, той обясни, че е избран от повече хора, отколкото са протестиращите пред парламента.

Водещи новини

Още новини