Манолова: Плевнелиев се заяви като говорител на протестиращите

Булфото
share

Очевидно президентът Росен Плевнелиев чува само едната страна, той се заяви като говорител на протестиращите, което може би на него самия и на протестиращите им звучи много симпатично, но той е президент на всички български граждани. Това коментира на пресконференция заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова в отговор на въпрос за бъдещите консултации с политически сили при президента, предаде БТВ.

Като взема само едната страна, не прокарва ли президентът нови разделителни линии между българските граждани, попита червеният депутат и отбеляза, че колегите й в парламента носят отговорност и към тези, които не са излезли на улицата и които нямат с какво да си платят сметките и да си изпратят децата на училище.

"Чуваме гласа на протестиращите, утре има няколко заявки за протести около Народното събрание", коментира Манолова и призова всички, които имат предложения за промени в Изборния кодекс, да ги заявят на дискусията, насрочена за сряда в парламента. Диалог - да, но поставяне на ултиматуми - не, заяви тя.

Според Манолова цивилизованият начин за решаване на проблеми е диалогът. Освен хората, които протестират на улицата - ние уважаваме техния протест, има и стотици хиляди други български граждани, които искат спешно, неотложно решаване на техните проблеми, които в огромната си част са социални, отбеляза зам.-председателят на парламента.

По думите й, са необходими спешни мерки, които могат да бъдат взети от работещ парламент и от отговорно правителство. Да хвърлим всичко би било безотговорно, добави Манолова и подчерта, че над 60% от българските граждани имат нужда от подкрепа от държавата.

Водещи новини

Още новини