Политолог: Правителството прави грешка след грешка

  • 26 юни 2013 09:00

  • 4232
  • 6
Политолог: Правителството прави грешка след грешка
©

Свидетели сме не само на политическа, но и на институционална криза. Това което се случва е, че 80% от хората могат да се обърнат срещу устоите на държавата, заяви политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в сутрешния блок на БНТ. 

Ако това правителство работи, то да го прави под натиска на протестиращите. Ако имат политическа воля и са експерти - могат да го правят, така работят професионалистите. Това ще е тест дали има капацитет да работи, заяви социологът Живко Георгиев.

Коларова заяви, че това правителство правиха грешка след грешка. По думите й олигархията не си дават сметка, че не могат да продължават така. "Не може да се каже, че тези протести са резултат само не една причина. Това ще доведе до по-бързия разпад, но те са недоволни от много неща. Депутатите повтарят, че след оставката на Орешарски ще доведе до разпускане на парламента, това не е вярно. Те са направени така, че да са гъвкави", каза още тя.

Или поемаш отговорност да работиш и ако можеш - работиш, или ако не можеш - подаваш оставка. Тези протести действат като арттерапия на правителството. те не постигат целта си, заяви Георгиев.

Ще наблюдаваме съотношение на сили, каза още той.

Коларова заяви, че ако се роди някаква партия, то тя ще е класическа партия.

Попитан каква е основната причина за тези протести, Георгиев отговори, че това е искане за поправителен изпит, те не са доволни от резултатите на изборите и искат да ги ревизират.

Малко по-късно към дискусията в студиото се присъединиха журналистите Калин Първанов и Петко Георгиев.

Първанов заяви, че няма ли доверие трябва управляващите да не са в управлението.

"Не виждам как може да се управлява държавата от кабинет, в които няма доверие", запита Петко Георгиев.

Последвайте канала на

4232 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ДО БСП , СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.07.08 | 17:03

6
ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ! ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ! ОСТАВКА ЧЕРВЕНО ТУРСКА МАФИЯ! НЯМА ДА ВИ ЧАКАМЕ ПОВЕЧЕ !
DONNA

2013.06.26 | 14:57

1
АМИ ИДИ ДА УПРАВЛЯВАШ! КАКВО ЧАКАШ???
Тласкат ни към гражданско неподчинение !

2013.07.08 | 17:03

5
Бързото провеждане на нови избори просто няма алтернатива ! Едно параванно правителство, „сглобено на тъмно” и гласувано от сегашния непредставителен и комичен парламент, е с глинени крака върху пясъчна основа ! То не само, че не се ползва от широко обществено доверие, а предизвиква всеобщ гняв и омерзение ! И най-голямата наглост има граници ! Да издигаш за шеф на ДАНС и ГДБОП една от емблематичните фигури на мафията - Пеевски, а за шеф на Комисията по корупция и по Парламентарна етика – провокаторът Сидеров, креатура на руските монополи у нас, станал емблема на омразяването, мракобесието и словоблудството ? Е, това съвсем не са инцидентни грешки, а диагноза - проявление на пълна морална деградация и демонстрация на цинизъм ! Няма да допуснем нагли простаци и мафиоти да се гаврят с гражданско общество, което ги превъзхожда по морал и култура ! Ние живеем в 21 век в един демократичен Европейски Съюз ! Овехтялите комунистическо-ченгесарски номера няма да минат ! Когато един народ е мачкан и унижаван да степен, до която няма какво повече да губи, дните на неговите мъчители са преброени ! Гражданското недоволство неизбежно ще прерасне в тотално гражданско неподчинение !

2013.07.08 | 17:03

4
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ! УСЕДНАЛОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО-за да няма изборен туризъм и забрана на дописване на избирателните списъци ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !
ейш

2013.07.08 | 17:02

3
кви ги плещи тоя бе!? протестирали щото не били доволни от изборния резултат?! алооу! те хората се бяха примирили, даже и с фалшификациите на изборите! протеста е срещу наглите и безпринципни назначения на уж "експертите". никой не вярва вече на тройната задруга...!
****

2013.06.29 | 18:00

2
Тази е гейберска манджа загорена.

Добави коментар

Водещи новини