Данев vs Донев: Тарикати, искате да свалите Орешарски, за да вземате поръчки

share

Доверието няма как да се възстанови, заяви пред БТВ Огнян Донев от КРИБ. Предсрочните избори трябва да се проведат без отлагане, препоръча бизнесменът. Много усилия бяха вложени бизнесът ни да бъде разбит, но това не се случи.

След като кредитът на доверие се изчерпи, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат. Истината е, че времето ще се използва за нещо друго. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса, припомни Донев.

Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното. БСП получи повече от 400 000 гласа именно с това обещание. В наше отсъствие обаче бяха приети мерки за успокояване на напрежението, демонстрация на решения. Намаляването в средата на лятото с 5% на тока не е най-важното има далеч по-важни проблеми, каза Донев. Божидар Данев от БСК обаче остро нападна Огнян Донев. Членовете на КРИБ получаваше всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация, каза той.

От БСК обявиха, че подкрепят всички промени, но това не трябва да бъде за сметка на времето. Целта е да се възпроизведе стария политически модел. Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция а битка на търговия на влияние, каза Божидар Данев. Нека партиите да си изтеглят представителите в кабинета и да дадем шанс на Орешарски да оглави това правителство. Той подкрепи единствено Хасан Адемов като експерт, независимо, че е кадър на ДПС. Ако сменим Орешарски кой ще дойде, попита Данев и препоръча около него да се формира екип от експерти.

Проявата на ревност е нормална, ставате за политик, г-н Данев, отговори Огнян Донев. Няма да се изкарам дисидент, надали компания като Софарма е била притискана толкова, колкото нашата, заяви шефът на КРИБ.

Водещи новини

Още новини