Надежда Нейнски: Десницата да се обедини в една партия

share

От много години се говори за обединение на десните партии, но то все не се случва. Протестите са последният шанс на десницата да направи преоценка и да намери пътищата на обединението. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски.

"Гражданите по площадите са обединени от протеста си срещу олигархията. Кабинетът "Орешарски" е най-яркият пример за задкулисието. Вън от съмнение е обаче, че сред протестиращите има много десни хора", добави тя.

Според евродепутата е много важно около какви принципи би могло да се постигне евентуалното обединение на десницата. Има идея разговорите за сближаването на позициите да се провеждат онлайн, за да могат да бъдат проследени от хората. "Десницата в никакъв случай не бива да остане в плен на миналото си", категорична бе Надежда Нейнски.

По думите й вариантите са или десницата да бъде обединена в една партия, или десните партии да се явяват на избори в коалиция. Нейнски уточни, че тя подкрепя първия вариант. Евродепутатът бе категорична, че ГЕРБ не може да е част от евентуално обединение в дясното политическо пространство.

Водещи новини

Още новини