Светослав Малинов: Костов е политик от национален мащаб

share

Не можахме да заслужим правото Иван Костов да бъде наш лидер на последните избори. Не можахме да запазим Иван Костов като политик от национален мащаб в националния парламент.

Това каза досегашният зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов, на 11 Национален съвет на партията. „Това е нашата загуба. Следва да покажем уважение към него. Не може мнението на най-големия български политик да не бъде зачетено в собствената му партия”, отговори Малинов в отговор на изразени мнения от делегати на събранието, че Костов трябва да остане председател на ДСБ.
„Десният блок трябва да бъде посланието на ДСБ. Нашата сила е да обединяване хората около идеи. Ако успеем да обединим хората, ще преодолеем кризата. Всеки след Иван Костов ще бъде неубедителен. Новият лидер ще трябва да се среща с много хора и много партии. Ние сме в опозиция на правителството, а не на ръководството, което още не е избрано. Мислете за коалицията на избирателите. Нашата мисия не се променя, но това е мисия, която ще изпълняваме без най-големия политик. Подкрепям Радан Кънев за лидер на ДСБ”, каза Малинов.

Някои делегати на събранието са на мнение и се надяват Иван Костов да преосмисли решението си и да не се оттегля от поста председател на ДСБ. Някои делегати открито посочиха, че ще го номинират отново за председател. След това изказване цялата зала ръкопляска и започна да скандира „Костов”. Изразени бяха мнения, че не трябва Костов сам да поема отговорността за резултатите на последните парламентарни избори и че не искат да дадат доверието си на кандидата, който Костов посочи, Радан Кънев. От други партийни структури пък подкрепят кандидатурата на Кънев, но с уговорката, че въпреки оттеглянето на лидера Костов, той остава „знаме” на партията. Беше предложено Иван Костов да бъде обявен за почетен председател на ДСБ.

Водещи новини

Още новини