Бивш депутат: Клех се във Волен, както не съм се клела в родителите си

share

Във Волен Сидеров се клех, както не съм се клела в родителите си и в съвестта си. Вярвах изключително убедено и привлякох много хора, запалени от моя ентусиазъм, че този човек има мисионерска стойност, заяви в интервю за Дарик бившият депутат на „Атака” в предишния парламент Цвета Георгиева. Тя напусна групата на партията, след като лидерът й оттегли подкрепата си за кабинета на ГЕРБ.

„Като човек, който е бил убеден в каузата на „Атака”, ми е най-тъжно, че ДПС беше така грозно и ужасяващо легитимирана и върната на власт. И то именно от този, който твърдеше, че е най-големият противник на тази противоконституционна партия. След легитимирането на правителството на Орешарски от Волен Сидеров нищо вече не ме изненадва от него. Той се държи изключително логично спрямо задачата, която му е дадена. От една страна, тя се изразява в това да поддържа правителството с животоспасяващи процедури, задържащи го на власт. От друга страна, да обира известен негативизъм, който иначе може да е насочен към управляващите партии. Новото правителство започва да разбира колко трудно ще управлява. Т.нар. „грешки” като назначаването на Делян Пеевски и Иван Иванов не са били случайни. От една страна, ако мине - мине. Ако пък народът не преглътне този тежък хап, тогава правителството пада заради протестите и казва – ето, ние се опитахме, вие не ни поискахте, вие сте виновни”, коментира Георгиева. Тя загубила вярата си в Сидеров, след като в предишния парламент той направил рязък завой в позицията си към ГЕРБ.

„Не съм поддръжник на ГЕРБ. Те постъпиха много арогантно, вярвайки, че всичката правда е в тях. Но да дам доверие на БСП и ДПС, които са създали тази арогантност, нейните политически и културни фундаменти – това не можах да го преживея”, каза ексдепутатът. Според бившия депутат „Атака” днес се превърнала в „цирк”, но има шансове да попадне в следващо Народно събрание. „Сидеров го бяхме отписали неколкократно, но след протестите през зимата хората сами го легитимираха. Макар много хора да се бяха отдръпнали от него, други лица го припознаха. Все още смятам, че той има шанс да влезе в следващ парламент”, завърши Цвета Георгиева.

Водещи новини

Още новини