Вигенин разкритикува Орешарски за назначението на сикаджията зам.-министър

share

Не трябва да се допускат подобни назначения и нямаме право на подобни грешки. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин пред журналисти в коментар на назначението за няколко часа на Иван Иванов за заместник-министър на вътрешните работи.

„Това е недопустимо и смятам, че мерките на Цветлин Йовчев бяха абсолютно коректни. Така трябва да се действа и нямаме право на подобни назначения. Смятам, че реакцията беше адекватна и бърза. Така трябва да се прави и мисля, че това е достатъчно”, добави Вигенин.

„Надявам се да няма такива назначения, но ако пак се случи, реакцията ще бъде същата – човекът ще бъде отстранен. Това е нещо, което не се е случвало досега по този начин. Реакцията беше бърза и ясна. Смятам, че постъпваме отговорно. Оттук нататък след случая „Пеевски” всеки един от нас си е взел своя урок”, посочи министърът.

Във връзка със скандала с фирмите на Росен Плевнелиев, Кристиан Вигенин каза: „Доколкото разбирам, министър Чобанов е предприел действия. Този случай ще бъде проверен. Всеки си носи моралната отговорност за нещата, които прави. Не е толкова важно дали президентът ще върне кредита на доверие, за мен е важно хората да разберат, че сме се поучили от тази грешка и работим за тях. Страната има нужда от стабилност”.

Водещи новини

Още новини