Румен Христов: Не желая подкрепата на "Атака"

share

Единствената партия, която не желая да ме подкрепя, това е "Атака", заяви в Кърджали кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов, предаде БТА.
Претендентът на сините е в региона от петък и през времето до днес се срещна с граждани на всичките общини в областта. "Нямам нищо против и БСП да ме подкрепи на втория тур, но на "Атака" гласовете не ги желая", категоричен беше той. По думите му през годините добре е работил с представители на ДПС на различни нива, но разговор с партийната централа на Ахмед Доган за подкрепа не е водил и няма такова намерение. Няма да участвам в задкулисни договорки с когото и да е било, каза Христов. Според него в момента вървят обединителни процеси в дясното пространство, а десните избиратели в България наброявали около 1 млн.

Румен Христов коментира и късното обявяване на кандидатурата за президент на основния играч в тези избори - ГЕРБ, който той определи като основен опонент. "Забавянето е изцяло тяхно решение, но това е проява на неуважение към избирателя. Не може 30 дни преди изборите да им кажеш - ето това е кандидатът", смята синият кандидат за президент. Той е твърдо убеден, че е добре кандидатите да са ясни по-рано, за да може да се проведе истински дебат, на базата на който хората да избират. Сега тази възможност е пропусната, каза още Румен Христов.

Водещи новини

Още новини