Румен Петков: За БСП щетата е политическа, а за Делян Пеевски - лична

share

"Въпросът с Делян Пеевски е политически. За БСП щетата е политическа, но за Делян Пеевски тя е лична", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Румен Петков от БСП.

По думите му, ако Пеевски се оттегли от парламента днес, обществото ще се успокои. Петков е категоричен,че правителството на Пламен Орешарски трябва да остане. "Голямата отговорност е на БСП, защото 15 години никой не бе слушал ртефрена "червени боклуци". Ръководството на червените водят партията към една пропаст, но то не го осъзнава", допълни още той.

"Протестите ясно и категорично показват, че хората искат промяна", заяви от своя страна Мартин Димитров.  "Орешарски буквално мънкаше и не каза кой е поискал Делян Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС", добави той. Според него обаче, премиерът сам се е поставил в такава ситуация. "Той е заложник на БСП и ДПС в момента. За съжаление, нищо добро не го очаква, и хората също нищо добро не ги очаква", допълни Димитров.

Той обаче застана на позицията на Петков, че ако Делян Пеевски се върне в НС, напрежението ще ескалира.

"Орешарски е човек с характер, но той е достатъчно коректен човек", заяви пък Румен Петков относно обвиненията на Димитров, че премиерът е мънкал. "Той не се скри. Той не пожела да каже кой е предложил Пеевски, защото е наистина коректен. Това е коректност. Некоректното беше това, че други хора твърдяха, че лично Орешарски е предложил Пеевски", заяви Румен Петков.

Водещи новини

Още новини