Общините готови да се лишат от такси върху бизнеса

share

Общините са готови да се откажат от някои такси, които събират от фирмите. Това са декларирали членове на УС на Националното сдружение на общините на среща с премиера Пламен Орешарски. "Удовлетворен съм, че всички кметове подкрепиха моя призив да работим заедно за намаляване на административните тежести върху бизнеса", коментира той.

По време на разговорите е решено още градоначалниците да дават свои предложения за усъвършенстване на Закона за обществените поръчки. Миналата седмица премиерът заяви, че текстовете в него или ще бъдат променени, или ще бъде написан изцяло нов закон. Целта е повече фирми да участват в процедури и да печелят такива, тъй като в момента 2% от бизнеса взимат 98% от поръчките, пише в. "Монитор".

На срещата председателят на УС на сдружението Тодор Попов е подчертал, че трябва да се намери начин да се минимизират загубите на евросредства за настоящия програмен период. Орешарски, от своя страна, е призовал кметовете да се включат в обсъждането на споразумението с ЕК за следващия период.

Вчера стана ясно, че всеки месец даден министър ще присъства на сбирките на организацията.

Водещи новини

Още новини