ДСБ: Кабинетът ще падне до дни

share

От Демократи за силна България прогнозираха, че правителството ще подаде оставка до няколко дни. Според тях 42-то Народно събрание ще има кратък живот.

Според заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев новите парламентарни избори ще са съвсем скоро. Той потвърди подкрепата на ДСБ за протестите и призова хората да не допуснат сред тях да се внедрят провокатори, както и недоволството им да бъде яхнато от представители на олигархичните среди. "Нашият категоричен призив към всички хора, които симпатизират на Демократи за силна България е да участват активно в протеста, да протестират най-малко докато падне правителството на Пламен Орешарски, което вярвам вече е въпрос на дни и докато бъдат насрочени нови избори. Очевидно е, че настоящият парламент не представлява българските граждани и не може да реши нито един техен проблем", заяви той.

На въпрос защо е толкова сигурен, че скоро ще има правителствена оставка, след като премиерът Орешарски категорично твърди обратното, Радан Кънев отговори: "Той и Борисов беше така един ден преди оставката си".

На Националното събрание в неделя, 23 юни, новоизбраното ръководство на ДСБ ще поиска мандат за участие в силен опозиционен блок, в който да бъде представена средната класа, която днес протестира, съобщи Радан Кънев.

Водещи новини

Още новини