Буруджиева: Да видим дали Пеевски ще бръкне в гнездото на осите

share

Тепърва ще се обсъжда по-сериозно назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Вчера парламентарната група на БСП проведе един много сериозен разговор с премиера Пламен Орешарски и лидера на партията Сергей Станишев. Това заяви в предаването "ДикOff" по Нова телевизия депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

"Бяхме наясно, че ще трябва да обясняваме защо правим това нещо. Отговорено ни беше, че всичко е претеглено и преценено. Заседанието ни продължи около три часа, за да може всеки да си каже мотивите и притесненията. Не може след като преди две седмици си гласувал доверие на Орешарски, сега да не подкрепиш избора му, особено когато той е убеден, че Пеевски ще се справи с работата си", добави Буруджиева. Тя посочи, че е подкрепила кандидатурата, тъй като от опита си на политолог е научила, че на човек трябва да се даде възможност и да се съди по действията му.

"Ако този човек покаже, че може да бръкне в гнездото на осите, да разследва неправомерно действали политици – не само от опозицията, дори да са от нашата партия, тогава изборът му би бил оправдан. Днешното писмо на Делян Пеевски означава, че със сигурност ще имаме разговор, г-н Орешарски ще трябва да ни каже дали и какво ще се случва нататък", каза депутатът от левицата. По думите й хората протестират срещу загубата на своя живот и е ясно, че никой няма намерение да мълчи и да чака.

Попитана дали Сергей Станишев трябва да подаде оставка, Татяна Буруджиева каза, че тъй като не е член на БСП, не иска да влиза във вътрешнопартийния дебат.

Водещи новини

Още новини