НФСБ: Правителството поощрява циганската раждаемост

share

Сериозни критики срещу социалните мерки на новите управляващи отправиха от варненската структура на Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Тяхното недоволство е породено от увеличението на парите за майчинство, от внесения законопроект за финансови компенсации на родителите, чиито деца не са приети в детска градина, както и от лансираната идея за узаконяване на незаконни ромски къщи, ако те са единственото жилище на собствениците им, информира Дарик.

Според националистите тройната парламентарна коалиция между БСП, ДПС и Атака води социална политика, насочена към циганското население. Обявеното от депутата на социалистите Димчо Михалевски намерение ромските махали да бъдат узаконени със специална поправка в Закона за устройство на територията беше определено като „скандално, антиконституционно и антидемократично” от областния координатор на НФСБ и общински съветник Костадин Костадинов. „БСП са или тотално некадърни, малоумни и късогледи олигофрени, които не виждат по-далеч от носовете си и по този начин подготвят тоталния разпад на държавността и нацията, или така поемат ангажимент към своите избиратели. За мен и двете са валидни, доколкото от управляващата коалиция БСП и ДПС са показвали, че хем са национали предатели, хем са и идиоти”, заяви Костадинов за готвените законодателни промени. Ако те бъдат гласувани, от партията ще сезират Комисията за защита от дискриминация, като още отсега ще започнат събирането на подписи за завеждане на колективен иск.

„За едните законът важи в цялата си строгост и ги принуждава да събарят остъклените си тераси, за други ще прави изключения, за да им се узаконят незаконните строежи. Европейската практика по този въпрос е категорична. Помним какво направиха управляващите във Франция Холандия, Германия, Норвегия, Италия с нашите и румънските цигани. Няма случай на узаконено циганско селище от български или румънски тип в Западна Европа”, добави още по казуса Костадинов. Той се обяви и против увеличението от 240 на 310 лв. на парите за майчинство. Според него подобна мярка нямало да стимулира нито едно българско семейство да отгледа още едно дете, но ще доведе до взрив на циганската раждаемост. Съпартиецът му Цончо Ганев е на мнение, че циганската раждаемост ще бъде поощрена и чрез въвеждането на компенсация на социално слаби родителите, чиито деца не са приети в детска градина. „По този начин едно циганско семейство с 5 деца, в което майката умишлено се представя за самотна, ще получава месечен доход от 1000 лева”, каза още Ганев.

Водещи новини

Още новини