ГЕРБ: Новото правителство прави крачка назад

share

Ако спре плавното повишаване на възрастта за пенсиониране, това ще е грубо нарушениe на изискванията на Европейския съюз. Така депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова коментира намерението на Коалиция за България да замрази повишаването на възрастта за пенсиониране, предаде Дарик.

"България е с най-ниската възраст и стаж за пенсия, а наскоро Европейската комисия ни критикува, че не правим нищо в посока изравняване възрастта на мъжете и жените", каза още Ангелова.

„Проблемът с демографската криза е голям и пенсионната система издъхва. В момента броят на работещите и на пенсионерите е почти изравнен, а пенсионният фонд е с дефицит над 2 милиарда лева", заяви депутатът от ГЕРБ.

Колкото до проблема с младежката безработица има достатъчно средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", категорични са от предходното правителство.

Светлана Ангелова и колегите й депутати Десислава Атанасова и Пламен Нунев дадоха първата си пресконференция след началото на работата като народни представители.

На въпрос какво оставят след себе си бившият здравен министър заяви, че ГЕРБ не е залагало „бомби", че ще има стабилност и че има органи, които могат да проверят, и да установят, че нередности няма. Тя нарече новото правителство „кабинет на шуробаджанащината, защото хората в него били събрани на принципа приятели и роднини".

„Това, че не сме в Пленарна зала е нашият протест, но това е временна мярка", заяви Пламен Нунев.

„Не сме абдикирали, напротив - сега очакваме разпределението на комисиите. Там пък се готви друга безумна промяна", сигнализира депутатът от ГЕРБ.

По думите му, е възможно да се гласува такава промяна, според която комисиите да могат да заседават и без кворум.

„Такова нещо ние никога не сме си позволявали", казаха народните представители от ГЕРБ.

Според тях всичко, което предприема новото правителство като първи стъпки, е крачка назад.

Водещи новини

Още новини