Ангелова: Орешарски изпълнява социалната програма на ГЕРБ

share

Програмното правителство на Пламен Орешарски започва социалната програма на ГЕРБ. Това се вижда от приемането на предложението на нашата парламентарна група за увеличаване на парите за обезщетение при отглеждане на дете, обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Светлана Ангелова от ГЕРБ.

Ние ще бъдем конструктивна опозиция и ще подкрепяме решенията, които са добри за България, категорично заяви тя. Ние и сега имаме допирни точки и разбирателство в парламента по някои теми, уточни Ангелова и подчерта, че това се наблюдава особено силно в социалната сфера.

Не вярвам, че Орешарски мрънка по принцип, защото така се прави при поемане на всеки нов мандат. Той просто обяви стряскащия анализ за финансовото състояние на държавата, обяви Валентина Богданова от Коалиция за България на въпрос относно бюджета на страната.

Има няколко неща в социалния сектор, които трябва да се предприемат. Наистина, не може да се фокусираме само върху тази сфера, но подобряването на средата ще даде един по-добър начин на живот на гражданите. Много от българските семейства са в бедстващо положение, затова трябва да се работи по подобряване на социалната политика, обяви Богданова.

Сега от БСП ще видят колко трудно се управлява социалната политика в период на криза и колко трудно се носи отговорност. Много внимателно трябва да работи правителство при изпълняване на социалните намерения, които го заливат от всички страни. Колкото и да е критикувана финансовата стабилност на ГЕРБ, тя е правилна и трябва да се спазва, категорична бе Ангелова.

На дневен ред стои един много сериозен проблем и ГЕРБ има голямо участие в него - разклатена осигурителна система. Шмекеруването с възможностите на осигурителната система ражда недоверие в нея. Относно увеличаването на майчинските, трябва да се подчертае, че това ще се случи по отношение на осигурени майки, които са работили, които са дали своя принос и заслужават тези пари, заключи тя.

Водещи новини

Още новини