Камен Костадинов: Цветанов говори като заловен на местопрестъплението

share

Поредната глупост. Така коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Камен Костадинов думите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че назначението на новия министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев се дължи на ДПС и лично на Делян Пеевски.

"Познавам се с Цветлин Йовчев от времето, когато бе назначен от Бойко Борисов за председател на ДАНС. След гафовете на СДОТО обаче той бе освободен, за да не излязат наяве някои неща. Беше поканен в кабинета, защото по време на мандата на ГЕРБ видяхме, че ако начело на МВР е силно партийна фигура, нещата отиват към рекет и политически поръчки. Цветлин Йовчев най-малко може да бъде обвиняван, че е политическо назначение. Поставяме началото на реформи в сектора, защото видяхме какво стана, когато четири години властта в МВР бе концентрирана в един човек. Обвиненията на Цветанов са поведение на човек, който е заловен на местопрестъплението", заяви Костадинов. Според него само след няколко месеца ще бъдат усетени резултатите от мерките на правителството за съживяване на икономиката и повишаване на доходите.

По думите на депутата от БСП Татяна Буруджиева с обвиненията за политически назначения в новия кабинет ГЕРБ се опитват да манипулират хората. "Нормално е министърът на вътрешните работи да бъде сменен и съвсем нормално е да бъде заменен от един професионалист. Концентрацията на власт, която беше в МВР, със структурните промени, които се предлагат, ще бъде премахната, и МВР ще се превърне в институция, която да се грижи точно за проблемите, за които трябва да се грижи - сигурността на гражданите", заяви Буруджиева.

Водещи новини

Още новини